Vés al contingut

"Joves desmuntant el patriarcat. Per un món lliure de violències masclistes": una guia pràctica per a professionals de l'àmbit educatiu.

Publicat el 31/05/2022

Presentem la guia "Joves desmuntant el patriarcat. Per un món lliure de violències masclistes" dirigida a professionals de l'àmbit educatiu que treballin amb joves des d'una perspectiva preventiva.

Es tracta d'una guia pràctica, dirigida a professorat, educadors i educadores, que treballin o vulguin treballar amb joves en prevenció de violències masclistes. El seu objectiu és oferir eines, teòriques i pràctiques, per portar a terme processos educatius per prevenció i erradicació de violències masclistes. Recomanem que abans de portar-la a la pràctica, aprofondiu en la pròpia vivència, emocions, reflexions, continguts i activitats que proposa. 

La guía que trobareu adjunta, integra el treball conjunt i participatiu de diverses organitzacions, amb trajectòries reconegudes i confluents en el treball amb els i les joves en prevenció de violències masclistes, una perspectiva comú des de la coeducació, així com reflexions i pràctiques compartides que han nodrit i enriquit la proposta inicial.

Aquesta guia s'emmarca al programa “Joves mobilitzats per una vida lliure de violències masclistes”, executat conjuntament InteRed, i cofinançat per l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). La primera edició en castellà es va fer amb el suport de l'Agència Espanyola de Cooperació (AECID).

La guía vol acompanyar als i les joves, protagonistes fonamentals en la transformació de les violències masclistes, en els seus processos de mobilització i incidència, en les seves capacitats, per, entre tots i totes, fer de l’horitzó de vides lliures de violències masclistes una realitat.

Comparteixo