Vés al contingut

Juntes cantem, dansem i cridem: prou feminicidis!

Publicat el 19/06/2024

El tercer dilluns de juny hem tornat a sortir al carrer per condemnar i denunciar la violència masclista en totes les seves formes. Per assenyalar que des de la darrera concentració, 3 dones han estat assassinades a mans d’homes a l'Estat, dues d’elles al nostre territori, Catalunya. Que des d'inicis de 2024, ja s'han registrat 33 feminicidis, i que d'aquests 10 han tingut lloc a Catalunya, actualment la comunitat autònoma amb més casos de violència feminicida. Que des de 2003, 1.258 dones han estat assassinades per les seves parelles, exparelles o companys en una relació sexoafectiva, i 60 infants assassinats per violència vicària. 

La sisena convocatòria #ProuFeminicidis de l'any l'hem organitzat amb les companyes de Dones de blanc, un grup d'expressió corporal que va néixer l'any 2003 de la mà de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere. Es tracta d'un grup estable de treball amb l'objectiu d'aprofundir en la consciència corporal i acompanyar en determinats moments la lluita que porta a terme la Plataforma. Amb trobades setmanals, cada dilluns a la tarda des de fa vint-i-dos anys, comparteixen pensaments i idees entorn a la violència vers les dones per tal de transmetre-les a la gent a través de la dansa. També ens ha acompanyat l’artista Carolina Merlo, compositora, cantant i guitarrista, amb la seva fantàstica seva veu i música.

Amb totes elles hem aprofitat l'espai per retre homenatge a la Griselda Fillat, una de les membres de Dones de blanc que ens ha deixat darrerament a causa d'una malaltia.

Les concentracions del tercer dilluns no serien possibles sense la implicació i entrega de les entitats, que des de 2006 i juntament amb l'àrea de Sensibilització de la Plataforma posen el cor, el cos, la veu i l'ànima en la posada en escena a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. Una vegada més, moltes gràcies a totes per la feina i l'empenta.

Com sempre, fent servir tots els altaveus i espais de difusió que estan al nostre abast, ens hem sumat al crit de ràbia col·lectiva per condemnar i exigir la fi de la ocupació i el genocidi cap al poble de Palestina i de totes les violències exercides cap a la seva gent.

Tots aquests reclams i dades els hem recollit al manifest del mes de juny. que hem llegit a la plaça davant de les persones assistents. Desitgem de tot cor no haver de sortir el proper tercer dilluns de mes, si tornem aquí és perquè una companya, una amiga, una criatura, una veïna dels nostres barris i comunitats ha estat assassinada.

PROUFEMINICIDIS!

S’HA ACABAT!

PROU VIOLÈNCIES MASCLISTES!

PROU AGRESSIONS CONTRA LES DONES!

Arxius adjunts
Adjunt Size
Manifest Prou Feminicidis juny 2024 118.73 KB

Àlbum de fotografies

Comparteixo