Vés al contingut

Juntes denunciem els feminicidis

Publicat el 19/09/2023

Davant l'augment de feminicidis en les darreres setmanes, ahir vam tornar a convocar la concentració Prou feminicidis! a la Plaça Sant Jaume per retre homenatge a les dones assassinades, i condemnar i repudiar les violències masclistes sobre els nostres cossos.

Aquesta vegada vam fer-ho de la mà de les companyes del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), la plataforma d’associacions i col·lectius que representen la joventut organitzada de la ciutat, que treballa en xarxa per promoure l’associacionisme, generar discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïr a aportar propostes i construir alternatives.

Durant la concentració vam llegir un manifest conjunt i vam dir els noms de totes les dones víctimes de feminicidi, que ha ascendit a 89 des de la darrera concentració al juliol. En tansols 2 mesos hi hagut 31 feminicidis (un d'ells produït durant la concentració) una situació injusta, alarmant i intolerable que una vegada més vam denunciar col·lectivament. La presidenta de la Plataforma, Montserrat Vilà, també va llegir un comunicat per reivindicar un esport lliure de violències masclistes i celebrar la rebel·lió del futbol femení al nostre territori.

Recollim l'Estadística de Víctimes Mortals per Violència de Gènere de Delegació del Govern contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat que analitza la situació a l'Estat en els últims 20 anys: un document de recompte de víctimes mortals i un d'altres tipus de feminicidis. Tot i que des de les institucions el marc per identificar els feminicidis continua sent en context de la parella o l'exparella, una perspectiva limitada comparat amb la que utilitzem des de la Plataforma basada en els criteris de Feminicidio.net, ens ajuda a fer-nos una idea de l'impacte dels feminicidis i les seves diverses tipologies.

Àlbum de fotografies

Comparteixo