Vés al contingut

La concentració de juny escenifica el suport social contra els feminicidis

Publicat el 19/06/2019

Com anunciàvem, la del juny no va ser, en cap cas, una concentració mensual més. Fa uns dies, la funesta arribada a les mil mortes -oficials, sabem que són moltes més- en quinze anys, marcava un punt d'inflexió, davant del qual no ens podem quedar impassibles. 

A més de la presència de les més de 300 activistes que ens vam aplegar a la plaça Sant Jaume, la concentració va comptar amb la lectura d'un comunicat per part de la Fundació Surt, que co-organitzava la concentració, acompanyada d'una actuació de teatre de l'oprimit a càrrec de la xarxa de mentores de la Fundació, una xarxa de suport mutu i empoderament entre dones supervivents de la violència masclista. Ens vam fer sentir, també, gràcies a presència de la Somsó batucada de Poble Sec.

Seguidament, el grup d'expressió corporal "Dones de blanc", vinculat a la Plataforma i que també co-organitzava la proesta, va llegir juntament amb la presidenta de la Plataforma, Montserrat Vilà, el comunicat de la concentració i va cloure la concentració amb una actuació de dansa i un homenatge a les víctimes de feminicidi d'aquest mes, i a les supervivents de violència masclista.

No ens cansarem d'exigir una acció coordinada entre institucions i ciutadania que posi fre, de forma efectiva i d'una vegada per totes, a la violència masclista en totes les seves expressions!

Àlbum de fotografies

Comparteixo