Vés al contingut

La concentració de setembre reclama més acció contra els feminicidis i pel dret a l'avortament legal i segur

Publicat el 17/09/2019

Unes 120 persones, convocades per la Plataforma i per Marea Verde Barcelona es van aplegar ahir dilluns, 16 de setembre, a la plaça Sant Jaume, per reclamar més acció i mobilització contra les violències masclistes, homenatjar les 70 víctimes de feminicidi a l'Estat Espanyol i les tres dones de la mateixa família assassinades a Pontevedra en un sol dia, i les morts en avortaments clandestins. 

La concentració va commemorar, també, el Dia d'Acció Global per un accès a l'Avortament Legal i Segur, que se celebra el 28 de setembre, i va reivindicar el dret de les dones a interrompre els seus embarassos de forma lliure i segura i les potents lluites pel dret al propi cos que tenen lloc actualment a països com Argentina.

La lluita per l'accés segur a l'avortament continua essent un front de batalla recurrent i bàsic per als moviments de dones arreu del món, en un context en què tenen lloc -segons l'OMS- entre 22 i 25 milions d'avortaments clandestins cada any, en els quals es calcula que moren unes 22.000 adolescents i joves, el 97% a països d'Àfrica, Llatinoamèrica i al Sud i Oest d'Àsia. Aquest tipus de violència masclista institucional recurrent i totalment injustificada és una de les 5 principals causes de mortalitat materna i suposa l'empresonament i la persecució legal de les dones que accedeixen als avortaments clandestins a països com Mèxic, El Salvador, Argentina, Irlanda del Nord o Marroc. 

Finalment, es va llegir un manifest (adjunt) cridant a assistir a la concentració nocturna de divendres 20 de setembre, amb la qual declarem l' #EmergènciaFeminista i ens unim a les companyes que arreu de l'Estat convoquen mobilitzacions el mateix dia.

Declarem l’emergència feminista a Barcelona i arreu de Catalunya!

Us animem a totes a participar a la concentració de llums a la Plaça de la Universitat de Barcelona el proper 20 de setembre a les 20h.

 

Arxius adjunts
Adjunt Size
comunicat plataforma.pdf 113.38 KB

Àlbum de fotografies

Comparteixo