Vés al contingut

La concentració del juny contra les violències masclistes aplegarà diverses entitats, actuacions i homenatge a les víctimes

Publicat el 12/06/2019

Com cada tercer dilluns de mes, el 17 de juny a les 20h a la plaça Sant Jaume, tindrà lloc la concentració contra les violències masclistes i els feminicidis, que convoca la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere. Aquest mes, comptarem també amb la Fundació Surt i Dones de Blanc com a entitat i grup que coorganitzen.

Aquesta no és una concentració més. Malauradament, hem de lamentar ja més de mil víctimes d'assassinats masclistes reconegudes des de l'aprovació de la Llei Integral contra les Violències de Gènere, que són moltíssimes més si comptem totes les tipologies de feminicidis no recollides a la llei, començant per l'assassinat de dones per motius de gènere per part d'homes que no són parella o ex parella de les víctimes. 

És per això, que cridem a entitats, voluntàries i activistes contra les violències masclistes a assistir a la concentració, que comptarà amb la lectura d'un comunicat per part de la Fundació Surt, acompanyada d'una actuació de teatre de l'oprimit a càrrec de la xarxa de mentores de la Fundació, una xarxa de suport mutu i empoderament entre dones supervivents de la violència masclista. La protesta comptarà, també, amb la presència de la Somsó batucada de Poble Sec, formada per dones.

Seguidament, el grup d'expressió corporal "Dones de blanc", vinculat a la Plataforma, llegirà el comunicat de la concentració i realitzarà una actuació de dansa i un homenatge a les víctimes de feminicidi d'aquest mes, i a les supervivents de violència masclista.

 

Us hi esperem!

 

Àlbum de fotografies

Comparteixo