Vés al contingut

La Plataforma participa al #PledeLesDones, la sessió especial al Parlament sobre les discriminacions que pateixen les dones

Publicat el 02/07/2019

Una cambra pròpia. De les dones, de les entitats i de la lluita contra el Patriarcat i contra les violències masclistes. Això és el que va ser ahir el Parlament de Catalunya, que va acollir una sessió especial només de dones, amb presència de diputades, activistes i representants de les entitats feministes, entre d'altres la presidenta de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, Montserrat Vilà.

La iniciativa, que partia del propi Parlament i del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), tenia l'objectiu d'encoratjar als grups polítics a continuar aprofundint en el camí cap a l'eliminació de la desigualtat i discriminació per motius de gènere que pateixen les dones a Catalunya. Alhora, en el ple especial s'han posat en comú les conclusions dels grups de treball que, aquests darrers mesos, s'han reunit per preparar una declaració institucional conjunta.

Així, durant la sessió han intervingut les coordinadores dels sis grups de treball: Carme Riu, del Grup de treball dels drets humans de les dones; Mercè Otero, del Grup de treball del dret a l'educació i la cultura; Núria Viñas, del Grup de treball dels drets laborals i econòmics; Mònica Torralba, del Grup de treball del dret a la participació social i política; Sílvia Aldavert, del Grup de Treball de salut i drets sexuals i reproductius i Laia Rosich, del Grup de treball del dret de les dones i les nenes a viure lliures de violències masclistes, del qual en forma part la Plataforma.

Després de la intervenció de les diputades presents, que representaven tots els grups polítics del Parlament, s'ha procedit a aprovar una declaració institucional que, entre d'altres, insta a modificar la Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, per a incloure-hi la violència institucional; a reduir el temps d'espera de les dones víctimes per a ser ateses; a assegurar l’atenció integral d’infants i adolescents en situació de violència masclista, amb recursos i serveis suficients, i a garantir els drets de les dones víctimes de tràfic per a l’explotació sexual amb mesures específiques de suport.

[La declaració institucional aprovada està adjunta a la notícia]

Paral·lelament, la televisió pública catalana va entrevistar, el dia anterior, a Montse Pineda (Creación positiva) i a Montserrat Vilà. Podeu veure l'entrevista clicant aquest enllaç: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-vespre/el-parlament-de-catalunya-celebra-el-primer-parlament-de-les-dones-per-donar-impuls-a-la-lluita-feminista/video/5880271/

 


 

Arxius adjunts

Comparteixo