Vés al contingut

La XAJI omple el 8M d'activitats

Publicat el 14/03/2024

Com cada any, la Xarxa Activa de Jovent per la Igualtat (XAJI) ha omplert el 8M d'accions i activitats per defensar les reivindicacions de la lluita feminista a les aules i els carrers. Durant les primeres setmanes de març, el jovent va organitzar juntament amb les professores referents i les coordinadores de la XAJI diverses manifestacions, tallers, debats, murals i manifestos de protesta per fer arribar arreu els seus missatges. 

Als dos centres de Sant Adrià del Besòs van dur a terme l'activitat La meva dona preferida o referent, un espai per pensar i posar en comú quines han estat les dones que les i els han inspirat a la vida. L'exercici d'escolta i respecte cap a l'explicació dels companys i companyes, ens va permetre reconèixer la importància de valorar els aprenentatges que hem incorporat gràcies a aquestes persones, de mostrar-los gratitud i de compartir el nostre orgull cap a elles amb l'entorn.

Als quatre instituts de Sant Martí es va muntar una manifestació feminista pels carrers del districte. La preparació i la marxa van aplegar una gran diversitat de joves: d'origen cultural i religiós, classe, raça, gènere, un fet que afavoreix l'apoderament personal i col·lectiu del grup i que promou un camí cap a societats més justes, inclusives i plaents. La comissió LGTBIQ+ de l'institut Bernat Metge va formar part del procés de creació de la proposta.

Des dels 6 centres XAJI de Cornellà, els i les joves van elaborar un manifest 8M i van dissenyar cartells i adhestius per enganxar-los en diversos punts dels barris. Per dur a terme els diferents materials i textos de forma col·lectiva i participativa ha estat clau la perspectiva de treball de processos i en xarxa. Nadir Audiovisual i Educació va enregistrar vídeos de les diverses accions durant la jornada.

A Masquefa es va dur a terme una mostra d'accions reivindicatives dels grups de joves de la XAJI. Des del centre adherit a la xarxa es van crear pancartes i murals sobre l'origen, el sentit i les demandes del 8M, dia internacional de les dones treballadores, al llarg de la història i arreu del món. Els collages i dibuixos van ocupar l'espai públic durant la concentració del municipi durant la diada feminista.

 

Àlbum de fotografies

Comparteixo