Vés al contingut

La XAJI s'enforteix entre Catalunya i Portugal

Publicat el 12/06/2023

Aquest any hem organitzat la primera trobada de la Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat (XAJI) a Portugal, un intercanvi entre joves i professorat de 5 instituts locals i 3 catalans. Després de tot un curs de treball amb joves de secundària per promoure la igualtat i la participació social als centres educatius, han pogut conèixer-se i compartir experiències. 

El objectius principals de la trobada han estat fer sensibilizació i difusió del projecte XAJI, reconèixer la tasca de les joves que en formen part i crear sinèrgies entre ambdós països i els diversos grups de joves. Els centres catalans que s'han desplaçat a Vila Nova de Gaia, Portugal, han estat l'institut Barri Besòs, l'institut Manuel Vázquez Montalbán i l'institut de Masquefa.

L'activitat forma part del projecte Active Youth Network for Equality: promoting the role of youth and role model men for VAW prevention and gender equalityque promou la lluita contra la violència masclista a les escoles. El seu objectiu és contribuir a la prevenció de la violència i la deteció de patrons abusius als centres implicats, possibilitant el canvi social en relació a valores, actituds, models relacionals igualitaris i dialògica no discriminatoria i amb perspectiva de gènere. Amb organització de la Plataforma, Conexus i l'Associação Plano i de Portugal, i el suport del programa DAPHNE de la Unió Europea.

Àlbum de fotografies

Comparteixo