Vés al contingut

La Xarxa Activa de Jovent per la Igualtat creix

Publicat el 14/01/2022

L'Institut Barri Besòs inicia la seva participació en el projecte Xarxa Activa de Jovent per la Igualtat (XAJI) amb molta força i il·lusió de la mà d’un grup d’estudiants de primer d’ESO. Amb el suport i acompanyament de dos joves que van participar en el projecte i que ara cursen Batxillerat, les i els joves incorporan al centre educatiu iniciatives de prevenció de les violències, des de la perspectiva de la coeducació.

Ja són dotze els instituts que formen part del projecte: 6 centres educatius a Cornellà, dos a Sant Adrià del Besòs i 4 a Sant Martí.

Ahir a la tarda vam compartir amb els i les alumnes una primera sessió de presentació del projecte abordant la necessitat de trencar amb les injustícies socials i les violències entre homes i dones, des d'un enfocament interseccional, que esdevé clau per entendre les desigualtats i discriminacions considerant diferents factors com el gènere, la raça o la classe.

Iniciem l'any amb la participació d'un grup de 15 joves de 1er d'ESO que es caracteritza per la seva diversitat cultural

 

XAJI Sant Martí

 

Les i els joves es van mostrar molt interessats i motivats en convertir-se en Agents d’Igualtat referents a l'institut i sumar esforços amb altres alumnes de la XAJI del territori (Sant Martí) com l'Institut Bernat Metge, l'Institut Moisès Broggi i l'Institut Maria Espinalt.

Tanmateix comptem amb un equip docent implicat i sensibilitzat que valora molt positivament la implementació del projecte en el centre educatiu i que va participar en la formació "Estratègies participatives d'intervenció per a l'Acompanyament a joves a la mobilització social a favor de viure una vida lliure de Violències masclistes.", acreditat pel Departament d’Educació. Durant aquest segon trimestre l'equip docent posarà en marxa les accions generades durant la formació.

Destaquem de forma especial la participació activa d'una professora que va formar part del projecte i que ara acompanya les i els joves en primera persona. 

 

Comparteixo