Vés al contingut

Les masculinitats per la igualtat de gènere

Publicat el 29/01/2024

En el marc del projecte europeu de la XAJI, aquest curs estem revisant com els i les joves promouen la igualtat de gènere, posant el focus en quin paper té la construcció de la masculinitat en aquest procés. Per fer-ho, hem iniciat una sèrie de grups focals amb l'alumnat dels centres de la XAJI perquè puguin explicar, explorar i entendre les seves experiències sobre aquestes qüestions.

Als espais de discussió hem pensat col·lectivament sobre què frena a alguns nois a implicar-se en la lluita per la igualtat, què necessitarien per poder fer-ho, com és la seva experiència quan ho fan i quines contradiccions o dilemes afronten les persones joves en general en aquesta lluita. També hem reflexionat sobre com estendre la necessitat de l'acció feminista arreu sense deixar de preservar els espais segurs per a totes. Una de les reflexions que hem extret d'aquesta darrera pregunta és que sovint, les persones joves afronten la mateixa dicotomia que les persones adultes: volem contagiar feminisme, volem superar les barreres, resistències i violències alhora que necessitem espais segurs.

L'acció està emmarcada dins del projecte Active Youth Network for Equality: promoting the role of youth and role model men for VAW prevention and gender equality (XAJI), una iniciativa de lluita contra la violència masclista a les escoles, amb Conexus i l'Associação Plano i de Portugal, i el suport del programa DAPHNE de la Unió Europea.

Comparteixo