Vés al contingut

L'Índex de qualitat social, gènere i diversitat, un instrument de transformació social en l'àmbit educatiu

Publicat el 20/12/2021

Des de la Plataforma, en col.laboració amb Forgender Seal, organització que facilita el compromís d'institucions públiques i privades cap a l'igualtat efectiva de dones i homes, impulsant processos de certificació per a l'obtenció de distintius i segells de qualitat, hem creat l’Index de Qualitat Social, Gènere i Diversitat (IQSGD). 

Aquesta rúbrica és un instrument de transformació social per avançar cap a la igualtat a través d’un procés educatiu transformador en el que la perspectiva de gènere, els drets humans i la diversitat són els eixos transversals de la seva actuació.

És també un instrument per valorar l’impacte generat pels diferents projectes que s’estan duent a terme en aquesta línia.

L'IQSGD és aplicable a tots els centres educatius d'educació formal i d'educació no formal, que busquin reduir les desigualtats socials i de gènere, que es posicionin com impulsors de l'Agenda 2030 i ambicionin construir societats a partir d'una educació transformadora. 

És el primer índex social de país adreçat als centres educatius.

Al llarg del 2021 hem presentat el projecte a diferents centres educatius públics i concertats i  s’estan calculant, actualment, els primers índexs.

Tanmateix, estem treballant en el disseny d’itineraris per oferir als centres que hagin passat favorablement l'IQSGD.

 

Comparteixo