Vés al contingut

Més de 5.200 participants al XVIII Fòrum

Publicat el 16/12/2022

Després de dos anys de virtualitat pel context pandèmic, el XVIII Fòrum Contra les Violències de Gènere ha tornat a omplir l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. Enguany ha aplegat més de 5.200 persones entre participants, joves, ponents i voluntàries. Entre aquestes, un 52% han assistit presencialment a les diferents taules rodones, activitats i tallers. Una vegada més, el Fòrum ha estat possible gràcies a la implicació de les entitats i persones voluntàries de la Plataforma i les jornades han estat obertes a la ciutadania.

Pel vídeo promocional del Fòrum d'enguany hem comptat amb el talent de La Clara Comunicació i Caterina PM, a qui volem fer un agraïment especial per la seva energia i col·laboració.

Els debats d'aquestes tres jornades de Fòrum han estat centrats en la violència sexual i com des de les institucions, els governs, els mitjans de comunicació i els centres educatius s’aborden aquests tipus d'agressions. A banda de tractar aquesta qüestió, hem abordat temàtiques de prou interès com el dret a l'avortament, la construcció de masculinitats, l'emergència feminista davant l'avenç de l'extrema dreta i l'acció feminista als barris. En aquesta darrera hem pogut escoltar experiències nascudes d'entitats veïnals o socials per identificar, prevenir i erradicar les violències sexuals.

No us perdeu els vídeos de les taules rodones del XVIII Fòrum.

A la cloenda d'aquesta edició del Fòrum, hem comptat una vegada més amb l'actuació de les Dones de blanc. A més a més, la Plataforma ha apostat per fer més visibles les veus de les dones artistes programant diversos concerts. Amb l'objectiu d'apropar-se a un públic jove, ha organitzant el concert de Ketekalles, un grup de dones fortes que amb la seva fusió d'estils urbans ha omplert la plaça Comercial del Born a Barcelona, fent ballar i cantar a totes les assistents.

ktk

Durant l'acte de tancament, la Plataforma també ha convidat a Beatriz Garote i Vanessa Mendoza de l'associació Stop Violències d'Andorra, que han interpretat el poemari feminista i de rèsistència 'Lliure i salvatge'.

SV

Una altra de les activitats proposades durant el mes de novembre ha estat el concert d'Elena Gadel i Marta Robles que ens han deleitat amb un espectacle de veu i guitarra a la sala Luz de Gas de Barcelona.

Luz de Gas

Fins el 17 de novembre, l'Espai Francesca Bonnemaison ha acollit les exposicions 'Les filles i fills de la violència de gènere' de la Fundació Alana i 'Lliures i sense por' de l'Institut Català de les Dones.

Ja podeu accedir a la galeria de fotos del XVIII Fòrum, i llegir el discurs inaugural i el document de conclusions que permetrà orientar el treball d’incidència política durant aquest any.

Moltíssimes gràcies a totes les que ho heu fet possible un any més!

Arxius adjunts
Adjunt Size
Discurs Inaugural XVIII Fòrum 127.79 KB
Document d'incidència 374.74 KB

Comparteixo