Vés al contingut

Monòlegs a la plaça contra les violències

Publicat el 28/11/2023

Ahir a la tarda, en el marc del 25 de novembre contra les violències masclistes, vam organitzar Monòlegs a la plaça, un espectacle de teatre interactiu interpretat per NUS Cooperativa. L'activitat va aplegar una cinquantena de persones al vestíbul del metro de Pl Universitat de Barcelona, i ens va fer reflexionar sobre les violències de gènere que es donen a l’espai públic.

Les assistents vam participar de tot un procés de reconeixement de situacions de violència masclista i LGTBIfòbica al metro i de revisió de què podem fer per aturar-les quan les presenciem. Per fer-ho vam assajar col·lectivament com intervenir i interactuar amb les persones implicades en aquest tipus de situacions.

Juntes vam traslladar els Monòlegs de la plaça als passadíssos del transport públic, un espai on es produeixen el 21,6% de les agressions a dones segons dades de l'enquesta de Violència Masclista a Catalunya, i on el 57 % de les usuàries habituals han patit algun tipus d’assetjament segons l'Enquesta d’assetjament sexual a l'àrea de Barcelona. La proposta de les companyes de NUS ens va ajudar a reflexionar sobre aquesta realitat als metros i busos del nostre territori, i a passar del desig de fer alguna cosa per aturar-ho a l'acció directa contra el masclisme i la LGBTIfòbia.

Àlbum de fotografies

Comparteixo