Vés al contingut

Novetats de la Xarxa Activa de Jovent per a la Igualtat (XAJI): les i els joves passen el relleu

Publicat el 21/12/2021

El present curs ens regala un moment emotiu i ple de significat. La majoria de joves integrants de la XAJI cursen ara 4t de l’ESO i han de passar el relleu i transmetre el seu coneixement i experiència a les i als de primer. Aquestes i aquests darrers donaran vida a la XAJI al llarg dels propers quatre anys.

xaji

 

Amb la incorporació d’un nou centre de secundària al districte de Sant Martí, ja són dotze els instituts que formen part del projecte: 6 centres educatius a Cornellà, dos a Sant Adrià del Besòs i 4 a Sant Martí.

L'Institut Barri Besòs inicia la seva participació amb molta força i il·lusió de la mà d’un grup d’estudiants de primer d’ESO, que incorporen iniciatives de prevenció de les violències des de la perspectiva de la coeducació.

 

xaji

 

Finalment, volem destacar com a novetat d’aquest curs 2021-2022 el treball conjunt amb la coordinadora de Mentoria de Catalunya per a la instrumentalització del procés de mentoria entre iguals i la seva implementació als centres educatius.

A partir del gener es posarà en marxa la prova pilot als centres que tindrà com a protagonistes les i els joves de 4t ESO com a mentores i mentors, referents d’igualtat als seus centres educatius, i les i els joves de 1r d’ESO com a mentorats i mentorades, que participaran al projecte XAJI durant els propers 4 anys. Aquesta acció és un procés d’acompanyament i suport que permet treballar el vincle entre les i els joves d’un mateix centre.  

La mentoria promou les relacions en les quals la persona mentora proporciona orientació, instrucció i suport per ajudar a desenvolupar les competències i el caràcter de la o el jove. Durant la relació, les persones  mentores i mentorades desenvolupen un vincle especial de compromís mutu i respecte que facilita la transició a l’edat adulta.

L'objectiu de la prova pilot és poder incorporar-la a la resta de centres els anys vinents.

 

Àlbum de fotografies

Comparteixo