Vés al contingut

Presentació de l'estudi "Respostes a la Violència Feminicida des de la Societat civil"

Publicat el 30/06/2023

Ahir vam presentar l'estudi 'Respostes a la Violència Feminicida des de la Societat civil: una anàlisi d'intervencions transformadores en la prevencio de les violències i la protecció de les vides de les dones a Europa i America Llatina'. Durant l'acte es van compartir els resultats de l'anàlisi que recull experiències d'intervencions per prevenir les violències de gènere que s'han dut a terme tant al continent europeu com en territori llatinoamericà. El document, que compartirem amb vosaltres ben aviat, suposa la compilació d'un conèixement susceptible de guiar futures possibles pràctiques.

La presentació va tenir lloc en format presencial a la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona i virtual per tal que hi poguéssin assistir persones d'ambdós territoris. També vam comptar amb la presència de Iolanda Ametller Gallart, responsable de la Unitat de Coordinació Contra la Violència envers la Dona de la ciutat de Girona a la Subdelegació del Govern de Girona.

Auqest estudi és part del projecte Observatori de Feminicidis, per la protecció, exigibilitat, apoderament i garantia del dret humà a la vida de les dones a Colòmbia, una iniciativa de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere en agrupació amb la Organización Femenina Popular, la Red Feminista Antimilitarista i la Corporación Humanas, des de Colòmbia, i l'Associació La Sur des de Catalunya. La iniciativa promou la protecció i l'apoderament de les dones davant de la violència masclista i en particular els feminicidis, la seva expressió més extrema.

Àlbum de fotografies

Comparteixo