Vés al contingut

Presentem el projecte Teixim barris lliures de masclisme

Publicat el 22/11/2023

En el marc del 25N contra les violències de gènere, dimarts passat vam presentar el projecte d'acció comunitària Teixim barris lliures de masclisme i vam organitzar una sessió de cinefòrum amb la projecció del curtmetratge El orden de las cosas (2010). L'activitat, organitzada amb les companyes d'Accions Fem al Centre Ton i Guida de Roquetes, va donar pas a un espai de debat per compartir reflexions i perspectives.

Durant la conversa es va posar en valor la necessitat de crear comunitat per prevenir les violències, per detectar-les i acompanyar-les. Es va assenyalar la importància d'estendre la consciència sobre aquest problema social entre la ciutadania i de recuperar les estratègies de suport mutu que històricament s’han donat entre el veïnat en la lluita contra les desigualtats i les injustícies. Tot això, mantenint la tasca de prevenció, sensibilització i abordatge de les violències que duen a terme les entitats i sense deixar d'exigir les responsabilitats que pertoquen a les institucions públiques en la cobertura de drets i oferta de serveis d'atenció i reparació.

El projecte Teixim barris lliures de masclisme és una proposta de la Plataforma que pretén donar veu a la ciutadania i a les entitats dels barris perquè esdevinguin protagonistes davant la lluita contra les violències masclistes en el seu propi territori. Des d’una perspectiva participativa es pretén promocionar accions de prevenció i sensibilització envers les violències masclistes, amb una voluntat transformadora que generi l'enfortiment del teixit comunitari, l'impuls dels processos col·lectius organitzats i la cohesió social per entendre les violències masclistes com una problemàtica col·lectiva que necessita una resposta organitzada i comunitària. 

Comparteixo