Vés al contingut

Presentem la Guia Prevenció i abordatge de les violències en entitats

Publicat el 29/11/2023

Amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, presentem la

Guia d’Assessorament #18 “Prevenció i abordatge de les violències sexuals en entitats i grups informals.

Una proposta elaborada per la Plataforma i publicada per Torre Jussana, un servei de l’Ajuntament de Barcelona que dona suport a les diverses formes d’associacionisme de la ciutat.

L'objectiu del document és descriure el marc de les violències que es donen en entitats i col·lectius no formals, oferir eines per a prevenir-les i abordar-les quan es donen, molt especialment de cara a les víctimes i les persones agressores en el si dels espais. A partir de diverses pautes i recomanacions, proposem intervenir en les actituds i comportaments presents en aquests espais, com també ho són en la societat. Unes conductes basades en el masclisme, la misoginia i la LGTBIfòbia totalment reprovables que contradiuen els valors associatius, i davant de les quals cal prendre consciència i partit col·lectivament per poder-les erradicar.

Amb aquesta guia ens proposem fomentar i promoure que les entitats i col·lectius informals esdevinguin espais segurs lliures de violències sexuals i dels rols de poder perquè totes les persones hi puguin participar lliurement.

Comparteixo