Vés al contingut

Primera Assembla de La Plataforma i trobades dels Grups de Treball del Fòrum 2022 i d'Incidència Política

Publicat el 05/05/2022

El passat 16 de març, entitats i persones voluntàries van participar activament a la primera Assemblea de La Plataforma del 2022.

La presidenta, Montserrat Vilà, va recordar en el seu discurs inaugural la Manifestació del 8M i la participació diversa i inclusiva de les persones que van ocupar els carrers. Tanmateix, va apel·lar a la necessitat de treballar des de la incidència política per contrarestar l’avançament de l’extrema dreta, tot reivindicant la referència de la Plataforma en la lluita contra les violències masclistes.

Es van destacar les temàtiques abordades en la passada edició del Fòrum més vinculades a l’àmbit de la incidència política com la violència institucional o la violència vicària. A partir d’una dinàmica participativa en la qual les diferents entitats assistents van poder sumar la seva veu i aportar les seves reflexions, es va elaborar en dos grups:  la definició de les línies a abordar en l’àmbit de la incidència política durant el 2022 i la construcció, des del present cap al futur, de la campanya de La Plataforma.

Així mateix, el grup de treball d’Incidència Política es va reunir en dues sessions al llarg del primer trimestre amb l’objectiu de definir, de forma col·lectiva i col.laborativa, la o les properes campanyes que exerceixin una influència real en les polítiques institucionals i que ens permetin esdevenir referents en la lluita contra les violències masclistes, des de la unió i la diversitat. Les temàtiques valorades com a importants en el panorama actual són: l’auge de la dreta, la violència vicària, les crisis migratòries entre d'altres. Les temàtiques s’abordaran des d'una mirada transversal buscant l’impacte social.

El grup de treball del Fòrum s'ha dut a terme una trobada inicial en la qual van valorar tant les temàtiques preferents a abordar en l’edició del 2022 com el format d’activitats i el pla de treball durant els próxims mesos. El XVIII Fòrum tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de novembre en format híbrid (presencial i en streaming) i s’anirà construint a partir dels espais de reflexió i participació de les diferents entitats i persones voluntàries de La Plataforma.

Comparteixo