Vés al contingut

Prop de 200 joves es reconeixen com agents d'igualtat a la Trobada XAJI 2023

Publicat el 17/05/2023

Ahir, la Trobada General de la Xarxa Activa de Jovent per la Igualtat 2023 va aplegar prop de 200 joves de 12 centres educatius, més de 20 professores i professors, i 30 persones professionals i voluntàries de la Plataforma.

Amb el lema 'Joves i comunitats mobilitzades', la trobada d'enguany ha servit per enfortir-nos com a XAJI, per conèixer-nos més i reconèixer la nostra tasca com a professorat, coordinadores i alumnes des dels diferents instituts. I molt especialment, ha servit per motivar-nos a continuar treballant plegades per esdevenir referents d'igualtat arreu.

Durant la primera part del matí, l'Espai Francesca Bonnemaison va acollir diverses activitats, des de presentacions i monòlegs fins a jocs i tallers. L'actriu Txus Molina, nova incorporació de la XAJI, va ser l'encarregada de dinamitzar l'acte inicial, on va recollir imatges de les accions que s'han anat fent durant l'any als instituts i va retre homenatge a les coordinadores del projecte: Laura de Cúrcuma Coopertiva, Itsasne de Gogara tallers,   Cristina d'ApoderArt, Alejandro d'Homes Igualitaris, Sònia del Centre d'Informació i Recursos per a les Dones de Cornella i Amaranta de la Plataforma unitària contra les violències de gènere.

Després d'esmorzar juntes al pati de l'edifici, les joves van participar als tallers de punt lila, creació de pancartes, samarretes i pintura, i van poder expressar els seus reclams per una societat més justa i feminista en un photocall reivindicatiu. Amb els cartells llestos i agafant megàfons i xiulets, vam sortir al carrer i vam fer una rua fins la plaça Sant Jaume, per fer sentir la nostra veu a l'espai públic. La plaça, va ser l'escenari del tancament de la trobada amb el ball col·lectiu de la coreografia 'Estima't', una cançó interpretada per l'artista Bren Ivangelina, tocada per Dona Cançó i coreografiada per la companyia de dansa Las dos orejas.

Gràcies a totes i a tots per participar i posar il·lusió al projecte, ahir i cada dia de l'any!