Vés al contingut

Prop de 220 joves de la XAJI comparteixen aprenentatges

Publicat el 16/05/2024

Avui, la Trobada General de la Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat (XAJI) ha aplegat més de 270 persones entre joves, docents i professionals de les entitats socials i feministes que en formen part a Catalunya i Portugal. Amb el lema 'seguim bategant pel feminisme interseccional i la coeducació transformadora' hem creat un espai per fer xarxa i establir sinergies entre les persones joves i les comunitats que les envolten. 

Les participants han vingut de fins a 19 centres de diversos territoris de Catalunya, com Cornellà del Llobregat, Masquefa, Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs i del districte de Sant Martí de Barcelona i també de Portugal. Els podeu localitzar tots al nou mapa de la XAJI! Durant la jornada hem posat al centre els valors feministes i hem compartit les experiències i aprenentatges viscuts. Així, hem pogut posar en comú els processos realitzats pels grups de joves en l'àmbit artístic, audiovisual, cultural, de recerca i mobilització, tot celebrant i reconeixent la feina feta fins ara. Juntes hem proposat un espai segur on les protagonistes han estat les persones joves, que en aquest curs ja són gairebé 220! Un espai per poder ser escoltades i expressar-se lliurement

Un any més, la Trobada XAJI ha estat possible gràcies a la col·laboració del professorat que ha conduït aquest projecte als centres educatius involucrats, a les entitats coordinadores dels diversos territoris: Cúrcuma CoopertivaGogara tallers, ApoderArt, Homes Igualitaris i també a les entitats especialitzades que formen part del Grup de Treball: Col·lectiu Punt 6, Miquel Salbanyà, ApoderArt, Homes Igualitaris, Miriam Comet, Conexus.

Des de la Plataforma, InteRed, Plano I i Pura Quiteria impulsem i coordinem aquest programa de prevenció de les violències de gènere perquè continui rodant arreu. Una iniciativa amb el finançament de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i la Unió Europea, que per desenvolupar l'activitat d'avui ha comptat també amb el suport dels ajuntaments de Cornellà, Sant Adrià del Besòs, Masquefa i Vilanova de Gaia a Portugal.

Àlbum de fotografies

Comparteixo