Vés al contingut

Proposem mesures contra les violències masclistes al Parlament

Publicat el 24/11/2023

Avui, amb el Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), hem participat al Parlament de les Dones on s'ha aprovat una declaració amb mesures contra la violència masclista. La iniciativa porta per títol "Per una Catalunya sense cap tipus de violència contra les dones i les nenes", i està alineada amb la Llei 17/2020 de modificació de la Llei 5/2008, del dret de les dones a erradicar la violència masclista.

L'acte, guiat per la Presidenta del Parlament Anna Erra, s'ha celebrat el dia abans del 25 de novembre per a l'eliminació de la violència contra les dones i ha omplert el saló de sessions de dones amb les seves propostes i reivindicacions. Una per una, han intervingut les coordinadores dels cinc grups de treball del CNDC especialitzades en diversos àmbits i membres d'entitats agrupades a la Plataforma unitària contra les violències de gènere. En l'àmbit de les violències digitals, mediàtiques i polítiques ha intervingut Alícia Oliver, en el de les violències contra la salut Gemma Falguera, sobre vulneració dels drets sexuals i reproductius n'ha parlat Sílvia Aldavert, la perspectiva interseccional de les violències masclistes l'ha ofert Carme Riu i el contingut sobre violències institucionals ha estat defensat per Núria Viñas.

Segons el Pla d'igualtat de gènere del Parlament aquesta iniciativa es durà a terme un cop cada legislatura. La primera edició es va fer l'1 de juliol de 2019, coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de la IV Conferència Mundial sobre les Dones, que va tenir lloc a Pequín. 

Comparteixo