Vés al contingut

Propostes feministes al catàleg de recursos d'educació per a la justícia social

Publicat el 07/07/2023

Ja podeu consultar el Catàleg de recursos d'educació per a la justícia global editat per Lafede, on hem col·laborat des de la Plataforma. El document recull diverses propostes en els àmbits de relacions de poder, drets humans i governança; pau i noviolència; justícia ambiental; interculturalitat crítica; perspectiva feminista, i justícia econòmica i social.

Entre els recursos amb perspectiva feminista en trobareu quatre elaborats per la Plataforma juntament amb altres entitats:

  • Núvol Violeta. Servei gratuït d’atenció individualitzada per a educadors/es i professorat per resoldre aspectes puntuals relacionats amb el seu dia a dia a les aules i en relació a la prevenció i erradicació de les violències masclistes en l’àmbit educat. Elaborat amb InteRed en el marc del projecte Coeducació Transformadora.
  • Tu pots escollir com vols que t'estimin. Recursos per incidir en la prevenció de les violències masclistes i en la conceptualització de les violències de gènere des d’una mirada àmplia i interseccional.
  • La coeducació a Catalunya, pràctiques de referència i reptes. Publicació amb els resultats de la investigació del programa 'Joves mobilitzats per una vida lliure de violències'. Elaborada amb InteRedEduAlter i el Grup d'Educació i Gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Joves desmuntant el patriarcat. Guia que ofereix eines teòriques i pràctiques per a realitzar processos educatius per a la prevenció i erradicació de les violències masclistes. Elaborada amb InteRed.

Àlbum de fotografies

Comparteixo