Vés al contingut

Prou feminicidis!

Publicat el 14/07/2023

En les darreres setmanes hem tornat a viure un auge de feminicidis a l'Estat. Les dades ens mostren com els casos de violència de gènere augmenten amb gran virulència durant els mesos d'estiu, igual que ho fan a l'hivern durant les festes. Segons Juan José López-Osorio, psicòleg membre de l'equip del Ministeri d'Interior que supervisa les víctimes mortals per violència masclista, es considera l'anomenat efecte acumulació de feminicidis quan s'encadenen diversos assassinats de dones en poc temps, entre 3 i 5 en menys de 5 dies. 

Davant d'aquesta situació, des de la Plataforma unitària contra les violències de gènere fem una crida per visibilitzar i condemnar cada assassinat o intent d'assassinat, cada violació, cada mostra de violència de gènere. Entre totes podem canviar l'imaginari social al voltant de les violències posant límits i consciència als espais que habitem.

Per això, animem a les entitats, col·lectius i persones implicades en la lluita feminista a participar a les concentracions d’homenatge a les dones assassinades, que convoquem cada tercer dilluns de mes a les 19h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. El dilluns 17 de juiol amb les companyes de Ca l'Aurèlia i el grup d'artistes Dona Cançó.

 

🟣 Si vols consultar les dades:

INFOGRAFIA -recull dades FEMINICIDIS 2023- fins a 15 juliol

Àlbum de fotografies