Vés al contingut

Prou Feminicidis: "Denunciem contundentment el terrorisme masclista!"

Publicat el 17/01/2023

Ahir, malgrat el fred, unes 100 persones es van sumar a la primera concentració de l'any per condemnar el terrorisme masclista. Sortim al carrer amb indignació, ràbia i dolor, per denunciar la situació insostenible de violència masclista que patim les dones i exigir que sigui considerada un problema d’Estat. 

Els assassinats de les 19 dones al passat mes de desembre i 6 dones més en els primers 10 dies del 2023 han desencadenat l’alarma governamental, social i feminista. 

Cada 4 dies és assassinada una dona per part d’un home. Cada dia hi ha dones maltractades, agredides i violades. No és cap casualitat, no és cap excepció, no és cap accident ni succés, és la normalitat de la misogínia imperant. No és un fenomen individual, és un fet profund de poder social estructural.

La Marta Shanti, cantautora d'arrel catalana i lliure va sumar el seu talent i la seva veu en contra els feminicidis i va rendir homenatge a les dones assassinades a mans d'homes. A través de cançons i música d'autora, carregades d'ànima, de batec i revolució. Una abraçada entre la tendresa i la lluita per un món més just. Molt compromesa amb el medi ambient, el feminisme i la lluita per la llibertat dels pobles oprimits.

Només a l’Estat espanyol, des de que es compten, l’any 2003, ja són 1.186 dones assassinades a mans d'homes, 99 al 2022 segons el registre de Feminicidio.net que recull tots els feminicidis i altres assassinats de dones.