Vés al contingut

Prou Feminicidis: "Per elles, per nosaltres, per totes"

Publicat el 19/07/2022

Ahir vam sortir de nou al carrer per visibilitzar i condemnar els feminicidis, com cada tercer dilluns de mes.

Més de 150 persones van sumar la seva ràbia i dolor davant el terrorisme masclista que estem vivint: 10 dones han estat assassinades a mans d’homes des de la darrera concentració a finals del mes de juny.

El concepte de feminicidi avui és reconegut per les Nacions Unides com una “forma més de violència extrema i brutal contra les dones”. I encara que la comunitat internacional s'ha fixat com a objectiu erradicar aquest fenomen que afecta tots els països, s'enfronta a la dificultat d'identificar-lo i mesurar-lo correctament.

Els homes maten les dones a tot arreu, a Catalunya, a Espanya, a Europa, a Àsia, a tot al món.

Des de la Plataforma ens unim a tots els moviments de condemna als feminicidis de tot el món. També a Colòmbia, on treballem per enfortir i consolidar l’Observatori de Feminicidis a Colòmbia, a través del qual incidim en la investigació i comunicació sobre la violència feminicida al país, per comprendre millor les causes i conseqüències del fenomen i poder denunciar-lo, abordant el caràcter estructural i estès del feminicidi, més enllà de les relacions eròtic-afectives en el marc de la parella o exparella al que el limiten les institucions públiques.

Ca l’Aurèlia, l’entitat que ens va acompanyar ahir, forma part també d’aquest projecte. Les seves voluntàries i la cantant i compositora Noelia Molino van alçar la veu per condemnar la situació d'emergència feminista que vivim.

Compartim amb vosaltres el manifest que es va llegir duran la concentració.

Només a l’Estat espanyol, des de que es compten, l’any 2003, ja són 1.154 dones, fins al mes de juny d’enguany, 57 en el que portem d’any segons el recompte de Feminicio.net.

Gràcies a totes per acompanyar-nos.

Arxius adjunts
Adjunt Size
Manifest CalAurelia.docx 14.91 KB

Àlbum de fotografies

Comparteixo