Vés al contingut

Prou Feminicidis: prou terrorisme masclista envers les dones.

Publicat el 20/09/2022

Ahir ens vam retrobar a la plaça sant Jaume per condemnar el terrorisme masclista exercit cap a les dones i visibilitzar i condemnar els feminicidis, com cada tercer dilluns de mes.

Més de 100 persones van sumar la seva ràbia i dolor davant la injustícia i el sense sentit: 6 dones han estat assassinades a mans d’homes, des de la darrera concentració a finals del mes de juliol.

La violència masclista s'exerceix quan l'home percep que perd el control. És una qüestió de poder: a través de la violència procura mantenir-lo i garantir els seus privilegis.

Acabar amb els feminicidis i les violències masclistes és responsabilitat de tota la societat, estructures i institucions.

Només a l’Estat espanyol, des de que es compten, l’any 2003, ja són 1.159 dones, fins avui i en el que portem de 2022, 63 dones en han estat assassinades a mans d’homes, segons el registre de Feminicidio.net que recull tots els feminicidis i altres assassinats de dones.

Tenim una cultura relacional on ser dona és un factor de risc perquè també les relacions afectives i properes estan travessades pel poder i el patriarcat.

Ahir ens van acompanyar les companyes del Consell de la Joventut de Barcelona que van suma la seva veu per condemnar els darrers feminicidis i rendir homenatge a les dones assassinades. Ho van fer acompanyades per la meravellosa artista Mariona Rios, que combina treballs d’il·lustració, disseny gràfic i pintura mural amb projectes de disseny i construcció escènica i que va construir en el moment un quadre en homenatge a totes les dones assassinades en el que portem de 2022.

Arxius adjunts
Adjunt Size
Manifest contra els feminicidis 34.81 KB