Vés al contingut

Prou feminicidis: tornem a sortir a la plaça!

Publicat el 22/03/2023

Ahir, tercer dilluns de març, vam tornar a sortir a la Plaça Sant Jaume per visibilitzar les violències masclistes, els feminicidis i els assassinats de dones al nostre territori. Des de finals de febrer, 5 dones han estat assassinades a mans d'homes: parelles, ex-parelles, familiars propers i, en un dels casos, en context de prostitució. Des de la societat i des de les institucions hem d'ajudar a trencar el silenci de les dones, acompanyar-les en tot el procés.

En aquesta ocasió ens va acompanyar la Coral Performance #MeToo, vinculada a l'Associació Dona Cançó i vam poder gaudir d'una performance i un repertori de cançons que no ens van deixar indiferents. Entre les membres del cor vam sentir la veu de Luz del Alba Rubio, una cantant soprano uruguaiana, nord-americana i italiana que va denunciar, juntament amb 20 cantants més, el tenor Plácido Domingo per assetjament sexual. Les represàlies d'aquella denuncia la van apartar dels escenaris, fins que el temps li ha anat donant la raó.

Volem agraïr-vos a totes la vostra assistència, i molt especialment a les compayes que vau posar el cos i la veu. Les concentracions del tercer dilluns de cada mes ens omplen d'energia i esperança. Ens veiem a l'abril!

Comparteixo