Vés al contingut

Recollim experiències de resistència feminista al cicle #ProuFeminicidis

Publicat el 30/11/2023

El proper 21 de desembre de 18 a 20h us esperem a la xerrada en línia sobre reptes i experiències de resistència feminista del cicle Prou Feminicidis. Aquesta segona i darrera sessió tancarà el cicle de xerrades al voltant del 25 de novembre que va començar amb la jornada sobre narratives mediàtiques dels feminicidis.

Inscriviu-vos i participeu-hi!

L'espai Feminicidis: Reptes la seva erradicació i experiències de resistència feminista al món comptarà amb les ponents Estefanía Rivera de la Red Feminista Antimilitarista de Colòmbia, Bedani Cruz de Furia Mexicana i Graciela Atencio de Feminicidio.net i la moderació de Maria José Gonzalez, directora de la Unitat d’Igualtat i Diversitat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). A partir de l'expertesa i els coneixements de les participants, aprofundirem en la definició del feminicidi, l'origen del terme i el context actual a escala global i local. A continuació veurem exemples d'organització i estratègia comunitària que s'estan donant en diversos territoris del món per combatre les violències masclistes i els feminicidis, la seva expressió més extrema.

El passat 15 de novembre, la xerrada Narratives mediàtiques sobre els feminicidis va centrar-se en el tractament mediàtic dels assassinats a dones i nenes per violència masclista i el paper del periodisme davant l'avenç dels discursos negacionistes d'aquestes violències per part de l'extrema dreta. Durant a sessió es va posar en valor la importància de la perspectiva feminista en la tasca de les professionals de la comunicació per a transformar els imaginaris socials establerts. La primera xerrada, celebrada al campus Poblenou de la UPF, va recollir les veus de Laura Aznar del Crític, Almudena Rodriguez de l’Associació Drets Sexuals i Reproductius i Maria Jose Gonzalez de la Unitat d’Igualtat de la UPF.

Des de la Plataforma organitzem aquest cicle de xerrades amb la convicció que la prevenció i la sensibilització són claus per a transformar l'estructura que perpetua les violències masclistes i per a reclamar compromisos socials i polítics. Per fer-ho hem comptat, com sempre, amb la tasca imprescindible de les entitats i voluntàries amb qui estem enxarxades i construim, dia a dia, aliances feministes. El cicle de xerrades Prou Feminicidis, doncs, ha estat possible gràcies a la participació de les companyes de Feminicidio.net, Red Feminista Antimilitarista, Fúria Mexicana, El Crític, El Diario Feminista, L'Associació de Drets Sexuals i Reproductius, i el suport d'Igualtat UPF i l'Ajuntament de Barcelona.

Comparteixo