Vés al contingut

Recull del XIX Fòrum

Publicat el 19/01/2024

Després de pair i reposar les aportacions, perspectives i debats que van sortir al XIX Fòrum contra les violències de gènere, volem compartir amb vosaltres tot el que n'hem extret. Us presentem doncs el vídeo recull, les fotografies i els documents de conclusionsrelatoria de les jornades, que sota el lema Aliances feministes, els drets de les dones no es toquen van tenir lloc el novembre de 2023 a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

La gravació amb el recull del XIX Fòrum va anar a càrrec de la fotògrafa i enregistradora audiovisual Carmen Molina, a qui volem agraïr la cura i la sensibilitat en la seva tasca, per captar l'essència del Fòrum i transmetre-la amb imatges:

Carmen Molina també va ser una de les encarregades de fotografiar les diverses activitats de l'esdeveniment, juntament amb Nur Muntaner, Laura Cardús, Pilar Capdevila, Anaïs Castaño, Valeria Malinkina i Andre Gaetano, professionals de la fotografia i voluntàries que ens van donar un cop de mà amb aquesta tasca.

A les conclusions del XIX Fòrum fem un balanç de participació i repassem els continguts de cadascun dels seus espais. Així, comencem amb el recull de la taula rodona inaugural, Aliances Feministes, els drets de les dones no es toquen, i a partir d'aquí resumim la resta de taules sobre esport i violències masclistes, estratègies feministes davant la ultradreta i la manosfera, violència vicària i violència de gènere institucional, mirada comunitària en la recuperació de les violències sexuals, ecofeminisme comunitari, feminicidis i estratègies de suport mutu des dels sabers col·lectius de les entitats. Totes elles les podeu trobar també en format vídeo i podcast. A continuació posem de relleu la tasca feta durant el Fòrum Jove amb Transforma, la gimcana dels valors feministes per transformar el món, i a les prop de vint activitats simultànies organitzades i dinamitzades per les entitats de la Plataforma.

La part central del document proposa diverses vies d’incidència des de les aliances feministes: autodefensa col·lectiva, recuperació de la genealogia feminista, construcció de comunitat, defensa dels drets de les dones com a garantia per a totes, pressió institucional, creació de coneixement com a eina contra els feminicidis, participació de les persones joves com a motor de canvi i reparació de les violències masclistes des del feminisme. El document de conclusions il·lustra les explicacions amb les relatories gràfiques de la il·lustradora Clara Tànit. Les podeu trobar també al final de la notícia.

Si no en teniu prou i voleu llegir fil per randa tots els continguts del XIX Fòrum, compartim també el document de la relatoria escrita, elaborada amb el suport imprescindible de les voluntàries de la Plataforma.

Gràcies de nou a totes les ponents, assistents, voluntàries i treballadores que participeu, preneu la paraula i poseu el cos i el cor en el Fòrum contra les violències de gènere. Enguany caminem cap al 20è aniversari de la Plataforma i amb ell arriba la vintena edició del Fòrum, un camí on continuarem treballant juntes per construir aliances feministes i lluitar per una vida lliure de violències.

 

▶️ CONCLUSIONS                      ▶️ RECULL IMATGES XIX FÒRUM 

▶️ VÍDEO RESUM                       ▶️ RELATORIES GRÀFIQUES

▶️ PODCAST                                ▶️ IL·LUSTRACIÓ Pnitas

 

 

 

Arxius adjunts
Adjunt Size
Document_CONCLUSIONS_ XIX Fòrum 1.26 MB

Àlbum de fotografies

Comparteixo