Vés al contingut

Sessions d'intercanvi i treball entre els Observatoris de Feminicidis a Colòmbia i a Catalunya

Publicat el 01/07/2022

A partir del procés de formació i intercanvi entre els Observatoris de Feminicidis a Colòmbia i a Catalunya iniciats el passat mes de març, hem celebrat, aquesta setmana, dues sessions de treball que han reunit a tot l’equip del projecte: PUCVG, Feminicidio.net, OFP, Humanas i la Red Feminista Antimilitarista.

Les sessions d'intercanvi han permès profunditzar sobre el component jurídic i les possibilitats d’incidència política, a partir de les dades de feminicidis recopilades al país per l’Observatori Colombià de Feminicidis, que, a data d’abril 2022, ja registrava 222 feminicidis al país.

A nivell jurídic, els nivells d’impunitat de la violència feminicida a Colòmbia arriben fins al 93%, segons l’Observatori de Feminicidis. Una xifra inacceptable que fa imperatiu l’establiment de responsabilitats institucionals i de l’Estat colombià, per prevenir i judicialitzar el delicte.

 

Sessió intercanvi i treball

 

En base al component jurídic abordat en la primera sessió, l'equip va treballar el component d’incidència sociopolítica generat des de les organitzacions que formen part del projecte, així com des del moviment feminista i de dones a Colòmbia, en una segona sessió d'intercanvi. El treball es va centrar en la definició d’estratègies de capitalització de les dades de la violència feminicida, recollides des dels diferents territoris pel Observatori Colombià de Feminicidis. També va possibilitar la determinació d’impulsar processos articuladors d’incidència política des del moviment feminista i de dones a Colòmbia, per construir i posicionar una agenda política que avanci cap a una transformació sociopolítica i un reconeixement de les violències sistemàtiques vers les dones, i la necessitat de garantir els seus drets i protecció.

El projecte, finançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), pretén millorar i garantir el dret a la vida de les dones de Colòmbia, concretament a les regions del Chocó, Antioquia i Santander.

Comparteixo