Vés al contingut

Sobre la Llei "Només Sí és Sí" en relació a l'alarma generada sobre la reducció de penes

Publicat el 01/12/2022

Els avenços de les dones han desencadenat una reacció agressiva i irada, plena de misogínia patriarcal, per impedir les millores concretes, i obstaculitzar un món de cures, estima i equitat. Davant l’alarma social creada per alguns sectors mediàtics i polítics sobre la reducció de penes en la interpretació i aplicació de la anomenada llei del “sí només és sí”, la Plataforma es vol sumar a les diferents manifestacions de suport a la llei.

Per aquest motiu compartim el següent Comunicat:

"La nova llei és una conquesta del moviment feminista que implica un canvi profund en el tractament penal dels delictes sexuals, fins ara fonamentats en la resistència de les víctimes i que des de la promulgació de la llei es basen en el consentiment de les dones.

El moviment de les dones està aconseguint arreu del món empatia i estima per convertir uns drets inalienables i unes llibertats per les dones en fets cívics, socials, polítics, ètics i simbòlics que erradiquin les violències masclistes, les agressions sexuals i violacions.

L’equiparació de l’abús i l’agressió sexual, junt a l’avenç en basar-se en el lliure consentiment de les dones i la reparació de les dones víctimes de la violència masclista, fa que sigui una nova fita històrica la Llei Orgànica de garantia integral de la llibertat sexual, promoguda des del Ministerio de Igualdad i liderada per la ministra Irene Montero.

El Comunicat de Dones Juristes, és clar: “La nova llei és una conquesta del moviment feminista que implica un canvi profund en el tractament penal dels delictes sexuals, fins ara fonamentats en la resistència de les víctimes i que des de la promulgació de la llei es basen en el consentiment de les dones... les feministes no necessitem lleis punitives, les condemnes no són el més important per erradicar les violències, el més important és imposar una nova cultura del consentiment...  La nova llei atorga a les dones víctimes d’agressions sexuals un conjunt de drets com el dret a l’assistència integral especialitzada i el dret a la reparació i a la indemnització, i les equipara a les dones víctimes de violència masclista”.   

Defensar els progressos que aconseguim ens compromet a denunciar els atacs impropis, masclistes, ara concentrats contra l’esmentada llei, així com els insults a la ministra i l’exigència de dimissió. És clar que volen bloquejar la llei i impedir que s’apliquin les millores per les dones.

Estem profundament convençudes de que el diàleg, la llibertat d’expressió i la cerca de l’acord ha de prevaldre en el moviment feminista, fem-ho amb una metodologia de respecte, cures i estima.

Lluitem totes juntes, il·lusionades i empoderades per erradicar les violències masclistes".

 

Arxius adjunts
Adjunt Size
Comunicat 73.34 KB

Comparteixo