Vés al contingut

Soritat en front els feminicidis

Publicat el 21/06/2022

Ahir vam sortir de nou al carrer per visibilitzar i condemnar els feminicidis, com cada tercer dilluns de mes.

Més de 150 persones van sumar la seva ràbia i dolor davant el terrorisme masclista que estem vivint: 10 dones han estat assassinades a mans d’homes des de la darrera concentració a finals del mes maig.

10 vides de dones, mares, amigues, germanes, àvies, companyes, conegudes.

Dones que no són xifres, vides que comptaven, que compten.

Els homes maten perquè poden fer-ho.

Perquè? Sempre són els mateixos motius: la política de terrorisme masclista permet l’engranatge social tan en l’àmbit públic com privat que ho normalitza.

Terrorisme Masclista és el que patim les dones pel sol fet de ser dones, exercit pels homes perquè el sistema els ho permet. No hi ha una altra manera de denominar tant a les violències masclistes més extremes (tortura, violacions i assassinats) com també totes les violències prèvies, paral·leles, de tots els tipus i de les més diverses manifestacions.

Dones i infants, que han perdut la vida per una manera de pensar i actuar de l’assassí, en una paraula, el patriarcat. Només a l’Estat espanyol, des de que es compten, l’any 2003, ja són 1.149 dones, fins al mes de juny d’enguany, 47 dones en menys de sis mesos.

Potser hem de començar a anomenar els assassins com a terroristes.

Potser així la societat en general prendria més consciència de la necessitat de la seva erradicació?

Ahir les Dones de Blanc van sumar el seu talent i delicadesa a la condemna dels crims masclistes i van rendir homenatge a cadascuna de les dones assassinades en aquests primers 6 mesos de l'any. Ho van fer a través de la seva performance"Enllaçant vides" que va representar la sororitat: una xarxa que ens enllaça i ens empodera per lluitar contra el sistema patriarcal que ens oprimeix dia rere dia.

 

Àlbum de fotografies

Comparteixo