Vés al contingut

Súper Jordina per una vida lliure de violències

Publicat el 24/04/2024

Un any més, la paradeta de Súper Jordina de la Plataforma ha estat tot un èxit. Durant tota la diada de Sant Jordi, vam compartir la nostra tasca en defensa d'una vida lliure de violències enxarxades amb les entitats feministes.

Des de primera hora, vam disposar de marxandatge de tot tipus: xapes, punts de llibre, vanos, bosses, bidons, llibretes, enganxines... I informació sobre el Lila Fest, el festival per la vida lliure de violències masclistes, que organitzem el dissabte 25 de maig al Parc de l'Estació del Nord de Barcelona. També vam engrescar a les assistents a fer-se fotos i difondre-les al photocall #TrenquemEstereotips, i a participar de la dinàmica de l'iceberg de les violències amb gomets per assenyalar i prendre consciència de les experiències viscudes en primera persona.

Gràcies a la implicació i dedicació de les voluntàries, amb qui vam muntar i dinamitzar la parada, vam arribar a moltíssima gent, que va tenir l'oportunitat de fer-se sòcia i fer donatius a la Plataforma. També vam entregar els obsequis que us vam prometre per haver comprat llibres a les llibreries feministes Acció PerifèricaLa ProleLa Caníbal o La Raposa. Una col·laboració que estrenem aquest any i que ens fa molta il·lusió.

Incidència social i política amb les entitats

També vam compartir i repartir guies de prevenció, sensibilització i abordatge de les violències masclistes elaborades per les entitats i companyes de la Plataforma. Uns materials d'incidència social i política de gran valor que com a agents i iniciatives del moviment feminista, i que van despertar interès entre el públic.

Una presentació i un contacontes

Al migdia ens va acompanyar la Laura Zalacain, coordinadora de projectes amb perspectiva feminista interseccional, per explicar i presentar la guia Masculinitatz: trencant la norma patriarcal, una proposta per aprofundir en la relació entre les masculinitats i el feminisme, pensada per iniciar un procés d’enteniment, sensibilització o connexió. A la tarda Cristina Portal, membre d'Apoderart, va dinamitzar una sessió de contacontes per a les més petites, amb el relat d'El lleó lluminós. Un conte de prevenció de l'abús infantil dirigit a totes les persones adultes que tinguin a la seva atenció i cura a menors d'entre 3 i 12 anys, als quals vulguin acompanyar en el seu desenvolupament afectiu-sexual.

Una vegada més, gràcies a totes per participar-hi, per formar part d'aquest #SantJordiNoSexista i de la Plataforma unitària contra les violències de gènere, que enguany celebra vint anys d'incidència per transformar el món.

Àlbum de fotografies

Comparteixo