Vés al contingut

Surt de la caixa de la masculinitat, sigues tu mateix!

Publicat el 12/01/2024

Des de l'àrea de Prevenció de la Plataforma, posem en marxa el servei d'assessorament psicosocial per a joves, nois entre els 12 i els 16 anys d'edat, dels instituts amb qui treballem. Una iniciativa impulsada per Conexus Atenció, formació i investigació psicosocials, la Plataforma unitària contra les violències de gènere i l'Associaçao Plano i, amb el suport del projecte DAPHNE de la Unió Europea.

La proposta parteix de l'anàlisi que cal intervenir en la construcció de les masculinitats des dels inicis de la socialització de gènere, per promoure en els homes joves la responsabilitat i compromís amb els valors d'igualtat i inclusió. Així, durant les diverses sessions d'acompanyament terapèutic volem escoltar les inquietuds, preguntes i neguits dels nois així com activar la seva capacitat crítica i transformadora. En definitiva, proposem un espai de treball personal perquè els nois surtin de la caixa de la masculinitat i siguin ells mateixos!

El servei és gratuït i està dirigit a tots els centres educatius i entitats que conformen la Xarxa Activa de Jovent per la Igualtat (XAJI). Cada procés serà guiat per un equip de persones psicòlogues i i professionals expertes en acompanyament terapèutic i temes de masculinitats.

Aquesta acció està emmarcada dins del projecte Active Youth Network for Equality: promoting the role of youth and role model men for VAW prevention and gender equality (XAJI). Una iniciativa de lluita contra la violència masclista a les escoles, amb les entitats Conexus i l'Associação Plano i de Portugal, amb el suport del programa DAPHNE de l'Unió Europea.

Comparteixo