Vés al contingut

Tanquem el projecte d'APS "Agents de canvi cap a la Igualtat de Gènere a la Comunitat"

Publicat el 21/05/2021

El passat 20 de maig, vam tenir la sort  de poder realitzar l’acte de cloenda del projecte d’Aprenentatge i Servei “Agents de canvi cap a la Igualtat de Gènere a la Comunitat” que impulsem des de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere.

Desprès d’un curs tan complex i difícil per la situació de pandèmia que hem patit, poder trobar-nos físicament i compartir una activitat conjuntament entre l’alumnat de 3r de l’Institut Flos i Calcat, i l’Institut Valldemossa ha estat molt emocionant.

Un dels principals objectius d’aquest projecte és el d’apoderar als nostres joves per a que esdevinguin agents de canvi en el marc d’una ciutadania activa, joves que s’impliquin en la resposta davant les injustícies per raó de gènere o origen cultural, joves que siguin motor de transformació social vers les desigualtats que vivim dia a dia en l’àmbit local i global.

Aquest és el sentit de l’esdeveniment que vam poder gaudir tots i totes, el de visibilitzar-nos, potenciar el treball en xarxa per enfortir processos d’articulació entre els centres educatius i el barri amb una lògica de treball comunitari i amb l’objectiu d’assolir una implicació real de les persones davant les causes socials que perpetuen les desigualtats.

Volem agrair en primer lloc a tot l’alumnat que ha participat al projecte i que ahir va donar el millor de cadascú i cadascuna, a tot el professorat implicat que dia a dia l’ ha recolzat. Van ser 120 joves els que ens vam trobar per jugar, reflexionar i crear plegats i plegades.

A les entitats TRAMA i CEAI, que des de la seva expertesa, creativitat i professionalitat han fet possible el vincle, el treball educatiu, la reflexió i han esdevingut models de referència per als i les joves.

A Raquel Lúa, cantant, guitarrista, música, artista, veïna del barri que ens va ajudar a dinamitzar amb el jovent l’activitat a través del seu art,  amb una actitud valenta i empàtica.

Gràcies a les entitats del Casal de Barri de la Prosperitat i del Casal de Joves de la Prosperitat per participar i arribar a l’alumnat amb la seva experiència i presència.

Volem agrair especialment al Casal de Barri de la Prosperitat tot el suport logístic i acompanyament en l’esdeveniment abans, durant i desprès, ha sigut un plaer treballar amb vosaltres i desitgem que aquesta sigui la primera de moltes, perquè al barri, com ben sabeu els que esteu a primera línia,  hi ha molta feina a fer.

Agraïm a Claudia, l’educadora de carrer que va voler compartir amb tots i totes la cloenda.

I finalment agraïm al Districte de Nou Barris i a l’Ajuntament de Barcelona la seva col·laboració i suport en el projecte.

Desitgem destacar la potencialitat educativa i transformadora de projectes com aquest i des de la PUCVG continuarem esforçant-nos per fomentar aquestes accions.

Àlbum de fotografies

Comparteixo