Vés al contingut

Totes i tots contra les violències masclistes

Publicat el 17/10/2023

Ahir vam tornar a aplegar-nos a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per cridar Prou feminicidis! Com cada tercer dilluns de mes, vam anomenar i retre homenatge a les dones que han estat assassinades per la violència masclista des de la darrera concentració. Un exercici per trencar el silenci, per assenyalar les arrels estructurals de les violències que vivim quotidianament.

Aquesta vegada hem organitzat la concentració amb els companys d'Homes Igualitaris que, com a part del moviment feminista i vinculats a altres associacions d'homes per la igualtat, treballen per la superació del sistema patriarcal, la renúncia als privilegis, i la denúncia de les desigualtats que pateixen les dones i que també limiten els homes. Amb ells vam llegir un manifest conjunt i vam dir els noms de totes les dones víctimes de feminicidi des de la concentració de setembre. Una xifra que amb el que portem d'any ja ha arribat a 94, superant el nombre de feminicidis recomptats al mes d'octubre de 2022.

Com l'expressió més brutal de la violència masclista, els feminicidis són una qüestió central en la lluita de la Plataforma. Per això en parlarem al XIX Fòrum contra les violències de gènere a la taula rodona Feminicidis: per què succeeixen i qui els comet? Amb la perspectiva de diverses expertes, analitzarem quins són els elements culturals que propicien, normalitzen o potencien els feminicidis, qui són els feminicides, quina relació tenen amb les víctimes i quines són les senyals de risc que poden evidenciar-se abans que es cometi un feminicidi. Un espai amb les ponents Teresa Saez de Lunes Lilas, Maria del Mar Daza de La Sur, Graciela Atencio de Feminicidio.net; amb la moderació de Maria Teresa Vidal de la Plataforma, i la coordinació de la COMPI.

Per assistir a aquesta taula i a la resta d'activitats del Fòrum, inscriviu-vos al formulari. Us hi esperem!

Comparteixo