Vés al contingut

Una Trobada XAJI 2022 participativa i reivindicativa

Publicat el 18/05/2022

Després de dos anys de pandèmia, sense cap contacte presencial, enguany, les i els joves de la XAJI dels diferents territoris (Cornellà de Llobregat, Barcelona i Sant Adrià del Besòs) van poder veure's en persona, ahir, i compartir una jornada d'experiències molt emocionant.

La Trobada de la Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat (XAJI) 2022 va aplegar un total de 365 persones entre les quals destaquem la participació activa de 258 joves i 29 docents i 12 centres educatius. L'Espai Fontana de Gràcia va acollir les diferents activitats i accions reivindicatives que van construir col·lectivament els i les joves, al llarg de tot el matí.

Van participar les XAJI's dels Instituts de Miquel Martí i Pol, Esteve Terrades, Francesc Macià, Joan Miró, Maria Aurèlia Campany, Neus Català de Cornellà, Maria Espinal, Bernat Metge, Moisès Broggi de Barcelona, Sant Gabriel, Vázquez Montalbán de Sant Adrià.

Els i les joves de la XAJI van participar de diferents tallers de creativitat, que sota el lema de la trobada "Ens mobilitzem per una vida lliure de violències" van reflexionar sobre diferents moviments de resistència feminista i defensa dels drets de les dones, de diferents territoris del món com el moviment de dones kurdes, el de dones zapatistes, el de les dones palestines o les dones islàmiques.

Els tallers van ser dinamitzats per les entitats de la Plataforma: Gogara, ApoderART, Cúrcuma, Luciferases, Homes Igualitaris, Miquel Salbanyà i les i els joves dels Instituts Maria Espinal i Sant Francisco de Sant Martí (Barcelona) que van liderar un Teatre- Fòrum.També van participar les entitats InteRed, Centre d'Estudis Africans Interculturals, Europa Sense Murs, Luciernagas, Nadir i Institut Diversitas.


Els diferents missatges col·lectius es van presentar en les conclusions, abans d'iniciar la clausura de la Trobada que va comptar amb el ritme i l'energia de les dones integrants del conjunt de batucada, Escandalera, que van posar música al moment més emocionant de la jornada quan els i les joves de 4t d'ESO van passar el relleu a les noves integrants de les XAJIs, de 1er.

La Trobada va finalitzar amb una manifestació reivindicativa pels carrers de Gràcia a ritme de tambors i empoderament per part de les i els joves que van cridar ben fort missatges construïts col·lectivament al llarg de la jornada, al voltant dels valors feministes, la igualtat i la lluita per una vida lliure de violències masclistes.