Vés al contingut

Vídeo resum de TRANSFORMA, la Gimcana dels Valors Feministes per transformar el món.

Publicat el 01/03/2022
El Fòrum Jove s’ha consolidat com un espai de trobada de caire internacional i de reflexió entre persones joves, sobre qüestions d’actualitat al voltant de la lluita contra les violències de gènere.   
La Gimcana “Transforma” és un viatge amb clau feminista que es va realitzar durant el darrer Fòrum Jove de 2021 i que va acollir una gran participació de joves, professors, instituts, persones voluntàries i entitats feministes participants.

La lliure circulació de les mercaderies està garantida en l'actual sistema econòmic i social. Però el dret a la lliure circulació de les persones no és igual per tothom. Depenent del lloc d'origen, de factors culturals, econòmics la dificultat serà més important, quasi impossible i/o amb un cost massa elevat com la pròpia vida.

La proposta Transforma va ser precismant una gimcana que va recórrer diferents països, en un viatge que va permetre conèixer de primera mà les situacions singulars de diversos territoris focalitzant en com viuen les dones d’aquell territori, quina és la seva lluita i quins drets han aconseguit en l’actualitat i quin ha estat l’impacte al llarg de la història per superar aquella situació de discriminació.

Volem compartir amb vosaltres el recull dels moments més emocionants de Transforma a través d'aquest vídeo:

Resum Transforma, la gimcana dels valors feministes.

Una de les qüestions que uneix els feminismes és la mobilització social i política per aconseguir canvis legislatius i sobretot, la millora de les condicions de vida de les dones i dels col·lectius desfavorits o en situació vulnerable o d'exclusió. Els valors que el feminisme posa en joc son els que els i les joves van poder conèixer ... aquests valors del tot imprescindibles pel canvi, i per la transformació social real.

Durant la 17º  edició van participar 620 joves, alumnes d'ESO d'entre 12 a 17 anys, alumnes del Centre Bemen,  CFGS Promoció de la Igualtat; 9 centres d'educació secundaria de Barcelona i província; 28 professors i professores; 7 organitzacions socials i 9 persones voluntàries

El vídeo s'emmarca en el Programa "Joves mobilitzats per una vida lliure de violències masclistes", Coordinada per la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere i InteRed, i finançat per l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Comparteixo