Vés al contingut

Voluntàries contra el masclisme!

Publicat el 08/10/2018

El passat dijous 21 de juny vam fer la darrera sessió de valoració amb les voluntàries de la Plataforma abans de les vacances d’estiu. A través de diverses dinàmiques les voluntàries que van assistir van poder valorar els aspectes positius de formar part d’una entitat com la nostra, els aspectes negatius i finalment aquells que desitgen millorar.

Va ser una jornada molt profitosa on vam compartir experiències i de la qual ens vam endur nous reptes per la millora de la gestió i coordinació de l’equip de voluntàries, de la comunicació en general de l’entitat i finalment de la necessitat de continuar treballant per a generar espais de cura i coneixença.

Després de la valoració vam poder gaudir plegades de la Ruta de Mujeres organitzada per Barcelona Rebelde de la mà de l’historiador Salvador Lou. Passejant pels carrers del centre de Barcelona vam anar escoltant la història de les dones que van lluitar durant la Setmana tràgica, la vaga de dones de 1918 i d’altres fets històrics dels quals les dones van ser-ne les protagonistes però que, degut a l’androcentrisme que vivim de manera generalitzada i espacialment en el món educatiu, varen quedar invisibilitzades del relat històric.

Finalment vam concloure la Ruta amb la imatge d’unes manifestants de la Vocalia de dones del Carmel, i per sorpresa de totes a la fotografia hi apareix la Chelo Garcia, voluntària de la Plataforma (la podeu veure sostenint la pancarta a la dreta). Properament ens enviarà el seu propi relat sobre l’ experiència a la Vocalia i al moviment feminista d’aleshores, per contribuir a revisar i a teixir noves històries, les nostres.

La lluita continua!

Comparteixo