Vés al contingut

Jornada europea per abordar les violències masclistes des de diverses perspectives i pràctiques transformadores

Jornades
Espai Francesca Bonnemaison. Sant Pere Més Baix 7 Barcelona

La jornada se celebrarà el divendres 23 de febrer a la sala La Cuina, de l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona

Després de dos anys de feina, el projecte LILA prepara una Jornada europea per abordar les violències masclistes des de diverses perspectives i pràctiques transformadores, des de la protecció de menors, fins a la tasca dels centres antiviolència i serveis d’acolliment o les perspectives transculturals en el suport a les dones supervivents de violències masclistes.

L’acte, que se celebrarà divendres 23 de febrer a la sala La Cuina de l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona de 9 a 14 hores, s’iniciarà amb la benvinguda institucional  per part de la gerenta de l’Associació Benestar i Desenvolupament – Grup ABD, Àngels Guiteras, i de la Gerenta del Servei d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Elena Lledós.

La directora general per a l’eradicació de les violències masclistes, Laia Rosich, presentarà el Protocol Marc per una intervenció amb diligència deguda en situacions de violències masclistes de la Generalitat de Catalunya, i a continuació hi haurà una ponència a càrrec de la psicòloga especialitzada en violències masclistes, Alba Alfageme, amb el títol El gran repte: de la invisibilitat a la visibilitat de les violències masclistes

L’advocada penalista Laia Serra, l’assessor psicosocial de l’equip de suport a menors de Payoke, Steve Gorelashvili, i la directora del Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) Baix Llobregat, Maria Jesús Rodríguez, participaran en la primera taula rodona sobre Protecció de menors davant les violències masclistes.

La segona taula tractarà sobre Perspectives transculturals en l’abordatge dels reptes en el suport a les dones supervivents de violències masclistes amb Myrto Prodromidou, coordinadora regional del Centre DIOTIMA a Salònica i treballadora social; Catarina Alves, professora a la UAB i consultora en gènere i transculturalitat; Irina Lenzi, assistent del projecte “Leaving violence. Living safe” implementat per D.i.Re i ACNUR, i Siham Hibu, experta en enfocament transcultural i mediació en el Centre Antiviolència CADMI a Milà, moderada per la directora de l’Àrea d’Inclusió d’ABD i responsable del Servei de Mediació Intercultural de l’Ajuntament de Barcelona, Mònica Plana.

La tercera taula rodona permetrà explicar la tasca dels Centres antiviolència i serveis d’acolliment com a catalitzadors de polítiques socials de gènere transformadores i comptarà amb la directora general per a l’Eradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich; la directora de l’Àrea Infància, Família i Gènere d’ABD, Carme Calafat; i l’experta en intervenció a CADMI, Ilaria Badini. La investigadora de l’Institut de Recerca sobre Població i Polítiques Socials d’Itàlia (IRPPS), Angela Toffanin. 

Tancarà l’acte Carme Calafat, directora de l’Àrea Infància, Família i Gènere d’ABD i donarà pas a un espai de networking.

És necessària la inscripció prèvia a: bit.ly/conferenciaLILA

Arxius adjunts

Comparteixo