Vés al contingut

Tria la teva aventura” Gimkana virtual per a la prevenció de les violències digitals 2.0

Xerrada
654012469

“Tria la teva aventura” Gimkana virtual per a la prevenció de les violències digitals 2.0

EN QUÈ CONSISTEIX?

 Aquesta activitat es basa en l’experiència de la col·lecció dels llibres “Tria la teva aventura”. Proposta que convida a prendre les teves pròpies decisions, on podràs endinsar-te en viure l'experiència que tu triis. Podràs clicar per anar a un lloc, adonar-te dels riscos, i tornar enrere per canviar el transcurs de l’aventura, el final d'aquesta aventura el tries tu!!!

Però “oju”!! De qui o què et refies… La presa de decisions és teva, i triar la teva aventura en aquest entrenament per a la vida! Recorda, pots participar de manera individual, o bé en grup.

QUÈ NECESSITES?

Et cal connexió a internet i també un dispositiu mòbil o ordinador.
Si disposes d’aquests requisits, endavant!

PER A LES PROFESSIONALS DE L’EDUCACIÓ:

Cada participant prendrà un seguit de decisions que exploren algunes violències masclistes a les xarxes i en entorns virtuals com la sextorsió, el grooming, el ghostingcatfishingsexpreding, l’etiquetatge sense consentiment, les violències masclistes associades a l’amor romàntic, l’assetjament virtual com l’stalking i el bullying, entre d’altres.

Però també l’assertivitat, la sororitat, el dret a la privacitat o la gestió de les emocions.

Després de cada experiència, la participant rebrà un missatge amb recursos de suport sobre el tipus de violència 2.0 viscuda durant el joc per tal de conèixer el concepte i la manera de combatre’l.

En finalitzar l’aventura serà molt important recollir l’opinió de les participants i comparteixi la seva experiència, un missatge reivindicatiu o alguna vivència viscuda sobre les violències masclistes en entorns virtuals.

Aquesta proposta busca:

  • Incorporar nous aprenentatges per tal de detectar possibles situacions d’assetjament a xarxes.
  • Conèixer els riscos i la xarxa de recursos.
  • Cercar la reflexió dels i les joves entorn les violències digitals.
I D’ON SORGEIX?

Activitat que forma part del Fòrum Jove contra les violències de gènere. Darrera d’aquesta acció estem la Plataforma unitària contra les violències de gènere i Colectic.Coop.

COM ACCEDIR? 

Clica  AQUÍ

Comparteixo