Vés al contingut

V Trobada de Coeducació. MASCULINITATS . Parlem-ne! Construïm masculinitats per a la igualtat.

V Trobada de Coeducació. MASCULINITATS . Parlem-ne! Construïm masculinitats per a la igualtat.

Jornades
 Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. Aula 501.. Edifici Rectorat 08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Cerdanyola del Vallès
+34 93 586 82 28

V Trobada de Coeducació. Masculinitats... Parlem-ne!

Construïm masculinitats per a la igualtat

Obrim la mirada des de les aules per co-construir una societat coeducadora, amb igualtat d’oportunitats i corresponsabilitat, lliure de violències de gènere. Repensem els models.

En aquesta cinquena trobada de coeducació volem abordar i conèixer com es treballa la construcció de masculinitats per a la igualtat des de la pràctica educativa. Encara existeix un model de masculinitat hegemònic que hem de redefinir per construir-ne de nous: hem d’oferir als nens, nois i homes referents masculins basats en la igualtat i la corresponsabilitat, per tal que formin part d’aquest camí cap a una societat més equitativa, igualitària i lliure de violències.

Data: Dissabte, 14 de maig de 2022

Horari: de 8:45h a 14h

Lloc de realització: Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. Aula 501.

Preu: 20 euros

Organitza: Equip de Coeducació de l’ICE de la UAB 

 

 

PROGRAMA

A partir de les 8:45 Recepció i acreditació

09:15 Presentació de la Trobada

09:30 Ponència.  Com fomentar les Masculinitats per la igualtat   

A càrrec de Miguel Ángel Arconada Melero, Catedràtic de Llengua espanyola i Literatura, a Palència. Professor del màster de la UNED  Los malos tratos y la violencia de género. Premi UNESCO 2019 Educació. Co-autor del programa Skolae.

La ponència es centra al voltant de les masculinitats i el paper dels nens i nois dins de la Coeducació, agents imprescindibles per arribar a la igualtat efectiva. Ens mostrarà les resistències que podem trobar, però també les noves oportunitats de canvi. Ens marcarà el camí per fomentar, als centres educatius, altres tipus de masculinitats no violentes, sanes i essencials per prevenir les violències masclistes.

11:30 Pausa

12:00 Conversa. Parlem-ne: Com treballar amb els nens i amb els nois la Coeducació. 

Encetarem un diàleg amb la participació de quatre persones expertes en Coeducació, per tal de reflexionar com treballar a les aules amb els nens i nois les masculinitats igualitàries, amb l'objectiu d’aportar estratègies i accions de canvi que siguin compatibles amb el projecte d’igualtat. És imprescindible conèixer per on passa l’actuació coeducadora en aquest moment  respecte al rol dels homes, un dels temes pendents dins de la Coeducació i de les formacions.

A càrrec de

  • Marina Subirats Martori, catedràtica emèrita de Sociologia de la UAB, investigadora i formadora especialista en educació i gènere, ex directora de l’Institut de la Dona.
  • Amparo Tomé González, professora de Sociologia de l’Educació a la UAB, investigadora i formadora especialista en educació i gènere.
  • Montserrat Payés Marín, cap del Servei de Currículum d'Infantil i Primària. Té entre altres la funció de detectar les necessitats formatives del professorat d'infantil i primària en col·laboració amb el Servei de Formació.
  • Carles Catalán Serrano, mestre i formador del Programa Coeduca’t,  treballa al CRP, servei educatiu de Sant Boi de Llobregat.

 

Comparteixo