Vols saber com ha estat el Fòrum Jove 2020?
El Fòrum Jove 2020, s'ha adaptat a la situació actual, amb més diversitat d’activitat, molt present a xarxes i una Taula Jove molt potent.
L’edició d’enguany del Fòrum Jove 2020 (FJ) construïda en tàndem amb el Consell de la Joventut de Barcelona ens ha portat una proposta arriscada que valorem amb molt d’èxit. El FJ ha anat consolidant les diferents activitats i accions per així arribar a diferents col·lectius juvenils, i edats.
El programa del FJ ha comptat amb molta diversitat d’activitats, totes en format virtual, tant en streaming com en directes a les xarxes socials, sent l’Instagram de @prouviolencia l’espai de trobada diari.
Les activitats han estat adreçades a 3 grups de persones joves diferenciades:
Persones joves de l’àmbit educatiu de l’educació formal
Ha comptat amb la participació de les joves dels instituts IE Costa i Llobera, INS Flos i Calcat, INS Moisès Broggi, INS Salvador Seguí, INS Bitàcola, INS Maria Aurèlia Capmany, INS Esteve Terradas, INS Margarida Xirgu, INS El Vern, INS El Palau, INS Joan Oró i INS-Escola Daniel Mangrané, amb un total de 558 joves implicades en la proposta virtual “Històries visibles” de Nus Cooperativa.
Municipis implicats: Barcelona, Barberà del Vallès, Cornellà de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Lliçà de Vall, Sant Andreu de la Barca, Lleida i Jesús a Tarragona
Persones joves de l’àmbit de l’educació no formal
Aquestes joves han participat a la Gimkana_Prevenció de les violències digitals2.0 (recurs actiu i en obert) gràcies a aquesta proposta dissenyada i creada juntament amb l’equip Colectic Coop. Una activitat que et permet entrenar habilitats per a la vida, com l’ adquisició d’estratègies per enfrontar les possibles situacions de violències que es viuen en entorns digitals.
Persones joves implicades o lideresses en organitzacions i col·lectius juvenils.
El FJ ha comptat amb la 1ª Taula Jove: “Transicions feministes a les organitzacions i col·lectius juvenils” on s’han abordat temàtiques com la interseccionalitat, els espais mixtes i no mixtes, els lideratges femenins i l’abordatge de les violències sexuals, temes d’actualitat per a la dotació de nous enfocaments i recursos en la transformació cap una mirada molt més integradora i inclusiva a les organitzacions.
L’espai "Debats d’aprofundiment" va permetre un treball més acurat de les temàtiques presentades a la Taula Jove. Comptar amb expertes com la Maria Rodó, la Maria Rovira, la Patrycia Centeno i la Nieves Prado han proporcionat certa millora en la qualitat el FJ, com el treball de construcció de diàleg i reflexió entre les entitats participants
... i a més, molt present a xarxes !
El FJ ha facilitat altres espais de participació a les xarxes socials, comú entre joves i professionals, com les Bones pràctiques en la prevenció de les violències masclistes i l’Espai de Micro obert, que han permès conèixer i divulgar diferents experiències, projectes i accions amb perspectiva de gènere i feminista, des de la pròpia veu de les joves.
Tot i la incertesa inicial del moment, valorem molt positivament tant la qualitat dels continguts d’aquest, com les dades de participació.
Estem engrescades per seguir treballant en la consolidació i el creixement d’aquest Fòrum Jove!!
El notre desig és construïr un Fòrum Jove per les pròpies persones joves!!!
Ho han fet: CJB, Nus Coop, Colectic Coop, Candela Coop, Diona Gonzalez, Gimkana_Prevenció de les violències digitals2.0, Bones Pràctiques en prevenció Violències masclistes, Casal de Joves La Betsaida- Casal dels Infants