Vés al contingut

PREVENCIÓ I ABORDATGE DE LES VIOLÈNCIES MASCLISTES DIGITALS A L’ENTORN UNIVERSITARI

En l’era de les noves tecnologies de la relació, la informació i la comunicació, s’obre un ventall de nous espais que, desafortunadament, també es converteixen en terreny propens per a l’exercici de violències masclistes i LGTBI-fòbiques.

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), en coherència amb la seva política de tolerància zero, presenta aquest recurs pràctic destinat a la prevenció i abordatge de les violències masclistes digitals a l’entorn universitari. Aquesta guia s’adreça a persones com tu, que formeu part de la població universitària de la UPC.

Vol donar-te eines perquè identifiquis les violències masclistes digitals (VMD) més prevalents, els seus impactes, i puguis treballar per prevenir-les i combatre-les.

A la guia hi trobaràs tres blocs. Al primer bloc coneixeràs què son les VMD i quins factors estructurals les motiven, descobriràs tot el ventall de VMD que hi ha, així com les característiques de cada una, per poder-les diferenciar. Al segon bloc podràs conèixer amb detall tres de les VMD més esteses: les sexuals, les de control i vigilància digital i les violències que pateixen les dones amb rellevància pública. Per últim, al tercer bloc trobaràs algunes estratègies i eines per prevenir i respondre aquestes agressions. També trobaràs recursos per si tu o una persona propera necessiteu. La guia ha estat elaborada amb la col·laboració de Donestech, un col·lectiu reconegut pel seu activisme i expertesa en aquest àmbit.

Esperem que sigui d’interès i utilitat per a tothom

Comparteixo