Vés al contingut

5D Dia Internacional del Voluntariat

Publicat el 05/12/2023

Avui 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat, volem reconèixer la tasca de totes les persones que col·laboren de manera altruista amb la Plataforma i fer visibles les aliances feministes que creem des de l'acció voluntària.

Les persones voluntàries son agents de canvi social en la lluita per l’erradicació de les   violències masclistes, impulsant i fomentant el compromís amb la societat: 

Fer voluntariat, és voler transformar el món, i caminar per fer-ho possible:

  • L’acció voluntària té un component de denúncia, de crítica i de construcció de propostes que permeten seguir incidint des de les pròpies entitats i organitzacions amb persones voluntàries.
  • Unir les veus, per evidenciar la xacra social que són la problemàtica de les violències masclistes, i com les situacions de desigualtat que viuen les dones pel fet de ser-ho.  fent així un gran ressó per augmentar el nivell d’influència social per assolir la nostra missió: viure en una societat igualitària i lliure de  violències masclistes. 
  • Per dur  a terme aquesta tasca volem realitzar campanyes de sensibilització i formació que contribueixin que entitats i la ciutadania en general puguin comprometre’s en accions per la vida lliure de violències masclistes, des d’un exercici d’implicació, participació i de construcció.
  • Són vitals les accions de sensibilització i promoció del voluntariat per donar a conèixer la realitat de l’acció voluntària com una actitud fonamental per convidar a la responsabilitat social
  • És important seguir oferint espais de trobada i participació, on  es construeixen les propostes de canvi social que poden sorgir des del voluntariat, eines necessàries per seguir construint la incidència social i política. 
  • Generar vincles, sinergies i propostes permeten el disseny d’estratègies comunes des del teixit social i associatiu per a la transformació social i el canvi. 
  • L’acció voluntària és compromís amb una vida lliure de violències masclistes, amb la societat i amb les dones que viuen a diari, en els seus cossos la violència masclista.  

La xacra social de la violència de gènere i masclista colpeja la vida i els cossos de les dones. Denunciem com les vulnerabilitats afecten els drets més bàsics de les dones,  essent aquestes les que viuen i tenen major índex i com les de situacions de pobresa de vulnerabilitat social, la pobresa té rostre femení. Necessitem altaveus aliats per tal que s’escoltin i donin suport a les nostres demandes. Seguim reivindicant i cultivant espais de cures, inclusius i diversos que donin resposta a totes. És una evidència el potencial en les xarxes de suport mutu, el teixit associatiu i les aliances feministes. Estem atentes, observem i estem a la guaita del que passa en els espais, per trencar molts dels silencis que hem acumulat, perquè #ShaAcabat i diem prou a les violències masclistes. 

Gràcies a totes vosaltres per la predisposició, entrega i empenta, i per formar part d'aquesta lluita!

Àlbum de fotografies

Comparteixo