Vés al contingut

Aliances feministes des de l'acció voluntària

Publicat el 11/12/2023

El passat 5 de desembre, com cada any, vam celebrar el Dia internacional del Voluntariat per reconèixer la importància de l'acció voluntària en les iniciatives per la transformació social. En el nostre cas concret, en la lluita per l'eradicació de les violències masclistes. Per visibilitzar la data i agrair la tasca i el compromís de les persones voluntàries de la Plataforma i de les diverses entitats que en formen part, vam organitzar una trobada que també va ser una festa i una reivindicació.

L'espai va començar amb un acte d'homenatge a les voluntàries com a agents de canvi i la lectura del manifest Aliances feministes des de l’acció voluntària per commemorar el 5D, un dia internacional promogut per l’Assemblea General de les Nacions Unides l'any 1985.

Durant l'activitat vam presentar també les diverses formes de col·laborar i formar part de la Plataforma, així com les diferents propostes de formació i capacitació específiques per al voluntariat. D'aquesta manera, vam posar sobre la taula totes les possibilitats d'implicació, des de les concentracions al carrer com 25N, 8M, Súper Jordina o Associa’t, fins als grups de treball del 20è aniversari de la Plataforma, el XX Fòrum, la Fira Feminista, la instal·lació artística l'Escletxa, el projecte Teixim barris lliures de masclisme o la concentració mensual Prou Feminicidis.

Amb ànim de que les voluntàries puguin triar en quines tasques s'impliquen i com formen part del procés de construcció de les propostes de la Plataforma vam establir un diàleg per recollir expectatives, inquietuds, motivacions, valoracions i propostes de millora pel 2024. 

Per acabar, vam dur a terme una dinàmica de cures per promoure el reconeixement mutu entre voluntàries, per celebrar i reforçar les qualitats individuals i la força col·lectiva d'aquest grup humà. Entre les conclusions de la jornada vam constatar la importància de continuar teixint i enfortint les aliances feministes a tots els nivells, des de les organitzacions i entitats fins a les persones individuals.

Per a qualsevol consulta, tant si us agradaria ser voluntàries de la Plataforma com si ja ho sou i no vau poder venir, no dubteu en contactar amb l'àrea de Sensibilització.

  • Per correu: eherreraplataforma@violenciadegenere.org ajaraplataforma@violenciadegenere.org
  • Per whatsapp: +34 654 01 24 69 +34 605 64 51 82. 
Arxius adjunts