Vés al contingut

Centenars d'alumnes reivindiquen una vida lliure de violències

Publicat el 15/03/2023

Enguany, amb motiu del 8M, centenars d'alumnes de tot el país es van mobilitzar per reivindicar la igualtat de gènere real i posar fi a les violències masclistes. A Cornellà, les joves van pintar un mural als carrers, al barri del Clot de Barcelona van organitzar una cercavila reivindicativa, a Sant Celoni una gimcana feminista i a diversos instituts del territori van fer passa-classes per compartir les seves propostes amb la resta de companyes.

Les accions es van desenvolupar dins del procés Coeducació Transformadora, que desenvolupem en col·laboració amb Intered i amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. 

I vosaltres, encara no heu sentit a parlar de la Coeducació Transformadora? És la suma dels principis de la Coeducació (la no discriminació per raó de sexe en l'educació) i l'Educació per la Justícia Global (la generació de consciència crítica i acció transformadora en l'àmbit educatiu). Així, Coeducació Transformadora vol dir identificar, desmuntar i actuar contra les violències masclistes a l'entorn educatiu. I també prendre consciència i participar en construir una societat feminista.

Per això hem volgut posar al centre les experiències i les reflexions de les joves, que han participat des dels instituts Pallerola, Bernat Metge, Barri Besòs, Maria Espinalt, Moisès Broggi, Neus Català, Francesc Macià, Joan Miró, Esteve Terradas i Maria Aurèlia Capmany.

Àlbum de fotografies