Vés al contingut

Engeguem la campanya per visibilitzar les violències sexuals locals i globals

Publicat el 07/06/2018

En el marc de la "Formació audiovisual per visibilitzar les violències sexuals locals i globals", organitzada conjuntament per la Plataforma unitària contra les violències de gènere i La Bonne (Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison) el 2018 i amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, hem creat una campanya de sensibilització. 

Aquesta campanya consisteix en la difusió de dos spots creats per les mateixes alumnes que van rebre la formació, i que pretenen visibilitzar diferents formes de violència sexual i alhora, trencar estereotips al voltant dels agressors. 

 

A saco contra l'home del sac!

Amb aquest espot pretenem visibilitzar que la immensa majoria de les violències sexuals són perpetrades per persones conegudes per l'agredida, i no per subjectes desconeguts, com es creu de manera generalitzada. Presentem tres perfils de persones que passen desapercebudes per la societat, per no correspondre amb l'estereotip de l'agressor. Trenquem amb el mite que l'agressor és algú desconegut. Es tracta d'algú que s'amaga en el seu rol del bon marit, el triomfador i el bon amic, aprofitant-se que l'acceptació social el deixa fora del focus de sospita. Hem col•locat sobre els seus caps un sac per visibilitzar que s'amaguen, i que cal, tant que la societat els descobreixi, com que ells mateixos es revisin i es reconstrueixin, acabant així amb la impunitat de les violències sexuals masclistes locals i globals.

 

En el meu cos pinto jo!

Aquest spot, pretén visibilitzar diferents formes de violències sexuals que envaeixen els cossos de les dones arreu del món. Violència sexual en la parella, violència obstètrica, l’ús dels cossos de les dones com a botí de guerra en els conflictes armats, violència institucional.

Tot i que segons els territoris aquestes violències es manifesten i es viuen de formes diferents, compartim l’arma més gran per combatre-la: el poder de les dones, la sororitat i la força de la col•lectivitat.

Nosaltres som qui escrivim la nostra història i el nostre destí. En el meu cos pinto jo!!!

Comparteixo