Vés al contingut

La coeducació a Catalunya, pràctiques de referència i reptes

Publicat el 26/01/2022

L’educació és una de les eines de transformació més potents de les societats democràtiques. L'investigació "La Coeducació a Catalunya, pràctiques de referència i reptes" és el resultat d'un treball de recerca conjunt amb l'ONG Intered i s’emmarca dins el programa“Joves mobilitzats per una vida lliure de violències masclistes”, cofinançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

Aquest informe, desenvolupat durant el curs 2020-2021 de forma col·laborativa entre l’associació EduAlter i el Grup d’Educació i Gènere (GEG-UAB) de la Universitat Autònoma de Barcelona té com a objectius la visibilització de les pràctiques de referència en matèria de coeducació en centres d’educació secundària d’arreu de Catalunya, des d’un enfocament d’Educació per a la Justícia Global, i fer incidència en les polítiques públiques a partir de generar una anàlisi crítica entorn la normativa que funciona com a marc legislatiu d’aquestes pràctiques en el context català.

L’informe inclou una breu fonamentació teòrica, que des d’un enfocament d’Educació per a la Justícia Global, aprofundeix en el concepte de coeducació com a proposta d’un model educatiu transformador. A partir d’aquest, es presenta un marc analític multidimensional per aprofundir en els diferents aspectes que cal tenir en compte a l’hora d’introduir la perspectiva de gènere en contextos educatius. 

Us convidem a llegir els resultats de l'investigació en els documents adjunts a la noticia.

 

1. CATÀLEG D'EXPERIÈNCIES_ LA Coeducació a Catalunya, pràctiques i reptes:  INFORME DE RECERCA
2. CATÀLEG D'EXPERIÈNCIES _ La Coeducació a Catalunya, pràctiques de referència  i reptes: PROJECTE DE RECERCA
3. ANÀLISI DEL MARC LEGISLATIU i POLÍTIQUES PÚBLIQUES EN MATÈRIA DE COEDUCACIÓ. 

 

 

 

 

Arxius adjunts
Adjunt Size
Informe de recerca 2.26 MB
Projecte de recerca 562.02 KB
Anàlisi del marc legislatiu 659.27 KB

Comparteixo